Thuisservice - Bezorgdienst

Lees je graag maar kun je door een lichamelijke beperking, ziekte of  leeftijd de Bibliotheek (tijdelijk) niet zelf bezoeken? Of behoor je tot de kwetsbare doelgroep als het gaat om Corona? Dan kun je gebruik maken van de Thuisservice van de Bibliotheek De Groene Venen.

We hebben een bezorgdienst van boeken in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Zuidplas.


Wij luisteren naar jouw wensen

Aantrekkelijke romans en informatieve materialen
De Bibliotheek beschikt over een grote collectie romans. Er zijn bijvoorbeeld avonturenromans, detectives, historische en familieromans en moderne literatuur. Daarnaast heeft de Bibliotheek informatieve boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals gezondheid, hobby’s, kunst en computers.

Grootletterboeken
Voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen is er een collectie Grootletterboeken. De Grootletterboeken en luisterboeken kunnen een uitkomst zijn voor jou. 

Niet alleen leesboeken
Behalve boeken hebben we ook andere materialen, zoals tijdschriften, cd-rom's en dvd's. Er is ook een collectie luisterboeken beschikbaar, waarbij prettige stemmen een boek in rustig tempo voorlezen

Thuisservice werkt heel eenvoudig!

Thuisservice aanvragen?
Wil je meer weten over de Thuisservice? Wil je gebruik maken van de Thuisservice? Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je kunt ook contact op nemen met een van onze bibliotheekvestigingen.

Kennismakingsgesprek
Vervolgens wordt er een afspraak met je gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Tijdens een kennismakingsgesprek geef je aan wat en hoeveel je graag leest.

Daarna komt een vrijwilliger nieuwe boeken en media bij jou thuisbrengen en ophalen. Dit met vaste regelmaat (eens in de drie weken) en op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

De Thuisservice kost je niets extra’s: je hebt alleen een geldig abonnement nodig en betaalt slechts de gebruikelijke tarieven.

Wij luisteren naar jouw wensen

Veel boeken worden ook uitgegeven in een grote letter. De Bibliotheek heeft een ruime collectie Grootletterboeken. Dit is echt een uitkomst als de letters te klein worden en het lezen niet meer zo makkelijk gaat. Luisterboeken kunnen een uitkomst zijn voor jou. Er is een collectie luisterboeken beschikbaar, waarbij prettige stemmen een boek in rustig tempo voorlezen.

Naar het aanvraagformulier

Grootletterboeken

  • Hulp nodig?