Goed nieuws

Onze vestigingen zijn open volgens de normale openingstijden. Alle coronamaatregelen zijn vervallen. Van harte welkom!

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van de Bibliotheek De Groene Venen speelt een belangrijke rol. Op deze pagina maak je kennis met de leden en kun je documenten inzien.

De Raad van Toezicht bestaat uit 5 personen en komt circa 6 keer per jaar bijeen in aanwezigheid van de directeur-bestuurder van de stichting. De vijf leden van de Raad adviseren over toekomstig beleid en denken mee over de positionering van de organisatie. Ook keurt de Raad het meerjarenbeleid, de begrotingen, jaarrekeningen en jaarverslagen goed. De Raad van Toezicht hanteert de principes van de Governance Code Cultuur.

Samenstelling Raad van Toezicht

 • Kees de Jong

  Voorzitter

  Sinds januari 2021 maak ik deel uit van de raad van Toezicht van Bibliotheek De Groene Venen. Mijn ervaring vanuit bedrijfsleven, politieke en bestuurlijke functies mag ik inzetten in de rol van voorzitter. Qua achtergrond ben ik geboren en woonachtig in Waddinxveen waar ik samen met mijn vrouw, me inzet en deel uitmaak van het maatschappelijke en kerkelijke leven.

  Bekijk details van Kees de Jong

 • Katja Wetsteijn

  Lid

  Als zelfstandig adviseur op het gebied van relatiemarketing en communicatie en als lid van de Raad van Toezicht sinds 2018, vind ik taal heel belangrijk. Daarom vind ik het mooi om een steentje bij te kunnen dragen. Maar ook om taalvaardigheid te activeren en laaggeletterdheid te bestrijden. Omdat meekomen in deze maatschappij voor iedereen haalbaar moet zijn.

  Bekijk details van Katja Wetsteijn

 • Lia Bruins-van Wijngaarden

  Lid

  Sinds 2015 ben ik lid van de RvT en draag ik mijn steentje bij aan het mooie werk van de bibliotheek De Groene Venen. Mijn ervaring als toezichthouder bij andere organisaties, gecombineerd met mijn liefde voor taal (in boeken en ontmoeting) zorgen ervoor dat ik met plezier meewerk aan het voortbestaan en de toekomst van deze maatschappelijk belangrijke organisatie.

  Bekijk details van Lia Bruins-van Wijngaarden

 • Suzanne van Nieuwenhuijzen

  Lid

  Sinds medio 2021 ben ik lid van de Raad van Toezicht. Mijn kennis en ervaring op het gebied van (corporate) governance - hoe zorgen we voor goede besturing en besluitvorming - zet ik graag in bij de verdere ontwikkeling van de bieb. De rol van de bibliotheek in de maatschappij is gewoon ontzettend belangrijk, zodat iedereen mee kan komen!

  Bekijk details van Suzanne van Nieuwenhuijzen

 • Wim Komrij

  Lid

  Bekijk details van Wim Komrij


Jaarverslag

De Raad van Toezicht van de Stichting Bibliotheek De Groene Venen (BDGV) publiceert een jaarverslag, zodat voor alle stakeholders duidelijk is op welke wijze en door wie het toezicht conform de Governance Code cultuur is uitgeoefend.

Lees het jaarverslag 2020


Statutenwijziging

Reglement Raad van Toezicht

Reglement auditcommissie


Vacatures

Raad van Toezicht

Ben jij een onafhankelijke toezichthouder die zich graag inzet voor de toegankelijkheid van kennis, informatie en cultuur? 

Met ingang van 1 april 2022 is  er een plek vrij voor een lid van de Raad van Toezicht.