Jeugd | 6-12 jaar

Jeugd & Jongeren


📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je de leukste digitale kinderboeken. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op laptop, tablet of telefoon. Helemaal gratis voor jou als bibliotheeklid.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Naar werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij helpen je met een onderwerp kiezen en geven een overzicht van welke informatie je allemaal kunt gebruiken. Je vindt er boeken, filmpjes, websites en nog veel meer. 

Naar Werkstuk & Spreekbeurt

Coderdojo en Codeclubs

De Bibliotheek De Groene Venen heeft speciaal voor kinderen in Nieuwerkerk aan den IJssel een Coderdojo en in Bodegraven en Waddinxveen de Codeclubs. 

Naar Coderdojo

BiebBouwers

BiebBouwers is dé maandelijkse Minecraftchallenge van de bibliotheek voor kinderen tussen 9 en 14 jaar.
Doe jij ook mee?

Naar Biebbouwers challenge

De Waterstrijders

Wanneer de populaire vlogger Floor tijdens een partijtje magneetvissen een oude fles ophengelt, vindt ze een briefje dat haar in contact brengt met een mysterieuze Jan. Jan is loodgieter en woont in Slydrecht; een stadstaat uit een parallel universum die dreigt te overstromen. Jij kan Jan helpen de stad te redden door onze online game De Waterstrijders te spelen! De Waterstrijders is een spannende online game voor spelers vanaf 10 jaar.

Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Dan is dit spannende spel echt iets voor jou!


Online escaperoom

Dit is het leukste online escaperoomspel voor bovenbouwleerlingen van de basisschool! Wat is een online escaperoom? Dat is een spel waarbij je een digitale ruimte binnengaat en probeert te “ontsnappen” voordat de tijd op is. Dit door puzzels op te lossen en hints en clues te ontdekken. Lukt het jou om de opdrachten te vervullen voordat de tijd op is? Het spel duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur, afhankelijk van hoe snel je bent.

Naar de BoekenreismachineMediawijsheid

mediawijsheid

Hoe ga jij om met internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Bekijk handige info over Mediawijsheid.

Naar Mediawijsheid

Junior Einstein

Naar Junior Einstein

Oefen met Junior Einstein voor alle schoolvakken, ook thuis. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Naar Junior Einstein

Makkelijk Lezen

Makkelijk lezen

Ben je dyslectisch? Dan kan lezen een extra uitdaging zijn. Gelukkig hebben we van alles om het jou makkelijk te maken.

Naar Lezen met dyslexie

Boekentips van kinderen voor kinderen!

De Waanzinnige Podcast is de podcast voor en door kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Per aflevering vertelt een leeftijdsgenootje in maximaal 10 minuten over een lievelingsboek en wordt er een stukje voorgelezen. Lezen is leuk en dankzij deze podcast kun je ontdekken welke boeken leuk zijn om te luisteren of te lezen. Ontdek het snel!

Luister De Waanzinnige Podcast en bekijk de boekentips