Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd & Jongeren


Nieuwe boeken 📚


De Leesfabriek

Een site voor en door jongeren, vol recensies en nieuwe boeken.

Naar De Leesfabriek

Boekenzoeker

Een boek dat bij je past? Boekenzoeker helpt je kiezen.

Naar Boekenzoeker

Hét informatiepunt voor jongeren

Ben jij tussen de 14 en 21 jaar oud? Dan krijg je te maken met digitale zaken die je moet regelen bij verschillende organisaties. Bijvoorbeeld het aanvragen van je DigiD, het terugvragen van loonheffing van je bijbaan, en het regelen van studiefinanciering. Maar hoe pak je dit aan? Op Digidingen-desk vind je alle informatie die je nodig hebt.

Naar Digidingen-desk

E-books en luisterboeken

Naar de online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod van digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Lezen met dyslexie

link naar makkelijk lezen pagina

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Naar Lezen met dyslexie

Online skills

Naar isdatechtzo.nl

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Naar Isdatechtzo.nl

De Waterstrijders

Alle helden opgelet! Hou jij van een uitdaging? Doe dan mee met de gratis online game De Waterstrijders. De mysterieuze stad Slydrecht overstroomt bijna en er is hulp nodig! Jij bent de enige die kan helpen. Bescherm jij Slydrecht tegen de overstroming? De Waterstrijders is een spannende online game voor spelers vanaf 10 jaar waarin je de strijd met het water aangaat. Door het oplossen van verschillende raadsels kan je Slydrecht redden van een dreigende overstroming.

Word jij de meester van het water? Speel dit uitdagende spel

Zoek en vind historische info

Zoek en vind in Delpher

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Naar Delpher.nl

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Naar Theorie.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden? Wij helpen je met het vinden van een onderwerp!

Naar Werkstuk & Spreekbeurt


Studeren

De bibliotheek is een goede plek om te studeren. Dat kan ook als je geen lid bent. Er zijn speciale studieplekken en je kunt computers gebruiken om te werken.

Over onze studieplekken