(Her)ontdek de Bijbel door de lens van wetenschap

Donderdag 16 mei 2024, van 19:30 tot 21:30 | De Batavier | Batavierlaan 4 | 2912SG | Nieuwerkerk aan den IJssel

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

(Her)ontdek de Bijbel door de lens van wetenschap! Drs. ing. Cees J. Muusse neemt je mee op een intrigerende reis naar het verre verleden. Aan de hand van wetenschappelijke inzichten schijnt hij in deze lezingenreeks een nieuw licht op de achtergrond en oorsprong van de bijbel.

Deze lezingen gaan over wetenschappelijke ontdekkingen en niet over een bepaalde geloofsleer van kerkelijke groepen. Iedereen wordt vrijgelaten conclusies te trekken uit archeologische ontdekkingen en wetenschappelijke publicaties met betrekking tot de Bijbel.

De vijf lezingen zijn los van elkaar te bezoeken. De volgende onderwerpen komen aan bod:

    15 februari: de Essenen en de rollen van Qumran
    7 maart: de rollen van Nag Hammadi - onbekende evangeliën
    11 april: de gnostiek en de eerste christenen
    16 mei: de Katharen en Kruisridders
    13 juni: latere dogma’s en kerkleer

Nieuwerkerker Cees J. Muusse studeerde theologie in Utrecht en heeft jaren in het buitenland gewerkt voor grote baggerbedrijven. Later werd hij veiligheidskundige. Hij schreef diverse boeken over zowel theologie als veiligheid.

De toegang tot alle avonden is gratis. Koffie, frisdrank of thee in de pauze zijn voor eigen kosten. Er is ruime gelegenheid voor vragen en verdieping.

Wil je verzekerd zijn van een plaats en op de hoogte gehouden worden van eventuele wijzigingen? Meld je dan aan via onderstaande link.

Meld je hier aan