Taal voor Thuis Waddinxveen

12 juni 2019 | Elke week | Basisschool de Regenboog | Waddinxveen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

30 januari 2019 gaan we van start met speciale lessen voor ouders op Basisschool de Regenboog in Waddinxveen. Tijdens deze lessen verbeteren de deelnemers hun Nederlands, maar leren ze vooral hoe ze hun kind beter kunnen helpen. Hierdoor gaat het taalniveau van de ouders omhoog en tegelijkertijd verbeteren de kansen van hun kinderen.

Bijna 50% van het schoolsucces van kinderen wordt bepaald door de situatie thuis. Kinderen uit gezinnen waar veel gepraat en gelezen wordt, hebben een veel grotere woordenschat. Daarom is het belangrijk ouders te betrekken bij de taalontwikkeling van hun kind. Met veel lezen en voorlezen helpen ouders actief bij de taalontwikkeling van hun kind. Een positieve leescultuur thuis geeft kinderen meer kans op succes op school. Het kan voor een kind uiteindelijk een heel schoolniveau verschil betekenen.

Daarom gaat Bibliotheek De Groene Venen 30 januari starten op basisschool de Regenboog in Waddinxveen met speciale lessen voor de ouders. Tijdens deze lessen verbeteren de deelnemers hun Nederlands, maar vooral leren ze hoe ze hun kind beter kunnen helpen. Hierdoor gaat het taalniveau van de ouders omhoog en tegelijkertijd verbeteren de kansen van hun kinderen.

Kent u iemand die aan dit project mee wil doen als deelnemer, of wilt u ons helpen bij dit project; meldt u zich dan aan bij taalhuis@bibliotheekdegroenevenen.nl.