Passend Lezen

Heeft u problemen met het lezen van de kleine lettertjes? Als het gewone niet (meer) gaat, dan is er een passende oplossing voor u. Bibliotheekservice Passend Lezen kan u hierbij van dienst zijn.

Bibliotheekservice Passend Lezen leent gesproken boeken, kranten en tijdschriften uit op daisy-rom en in braille. Het is bedoeld voor mensen met een leeshandicap. Ook als u tijdelijk niet in staat bent gewone boeken te lezen, kunt u hiervan gebruik maken. In de online catalogus kunt u kiezen uit de titels van alle beschikbare daisy-roms.

Geniet van de mooiste gesproken boeken
Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, heb je bij Bibliotheekservice Passend Lezen toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken, in diverse leesvormen en collecties. Zo bestaat de collectie Audiolezen uit ruim 75.000 gesproken boeken! Dus voor iedereen wat wils. En van elke titel kun je een fragment beluisteren. 

Bibliotheekservice Passend Lezen is een landelijke organisatie voor mensen met een visuele beperking of een andere leeshandicap. Kijk op de website van Bibliotheekservice Passend Lezen, of neem contact op via telefoonnummer 070 3381500 (van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur).


Klik hieronder om het filmpje op youtube over Passen Lezen te starten.