BereslimmeBoeken

BereslimmeBoeken zijn prentenboeken op de computer. In elke Bibliotheek zijn geanimeerde prenten- boeken te zien, waarin het verhaal tot leven wordt gebracht met bewegende figuren, stemmen, geluidseffecten en achtergrondmuziek. De digitale prentenboeken stimuleren de taalontwikkeling van uw kind.

Ook voor thuis
U ook thuis genieten van Bereslim en kiezen uit 72 digitale prentenboeken.
U kunt ook hier zelf een inlogcode maken of op de website van BereslimmeBoeken. Klik op nieuwe code en vul de naam van uw Bibliotheek in. De code die verschijnt moet u even opschrijven omdat u daarmee, gedurende drie weken, kunt inloggen.

Taalontwikkeling

Luisteren naar verhalen is niet alleen leuk, maar ook goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren begrijpen hoe een verhaal in elkaar zit en dat is een waardevolle basis voor het leren lezen en het begrijpend lezen. Digitale prentenboeken helpen om die basis te verstevigen.

Interactie

BereslimmeBoeken zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar. De titels voor oudere kinderen zijn voorzien van animatiefiguurtjes Mik en Melle, die de verhalen onderbreken en vragen stellen. De interactie is zo opgezet, dat de kinderen veel plezier beleven aan de verfilmde verhalen en tegelijkertijd veel nieuwe woorden en begrippen leren.