Coderdojo

Ben jij tussen de 7 en 17 jaar oud en wil je graag leren programmeren? Kom dan naar de Bibliotheek De Groene Venen en word een echte programmeer-ninja!

Dacht je dat de Bibliotheek alleen maar boeken had? Natuurlijk niet! Je kunt er ook van alles leren, bijvoorbeeld tijdens een van de dojos. CoderDojo is
een (wereldwijde) organisatie die staat voor het houden van gratis, (programmeer/ codeer) evenementen voor jonge mensen.

Kom langs in onze dojo en word een Ninja: leer programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's en games maken en nog veel meer. Je hebt geen programmeerkennis nodig om mee te kunnen doen, het is voor alle niveaus. Deelname is gratis. De Bibliotheek beschikt over laptops waarop je kunt werken. Je leert omgaan met de programma’s en gebruikt super gave gadgets/hardware.

Met CoderDojo is development en programmeren een leuke, sociale en kick ass ervaring. Naast het leren programmeren, ontmoet je allerlei like-minded jongeren waarmee je kunt samenwerken en dingen kunt delen. Je begint in de Bibliotheek De Groene Venen, maar kunt thuis natuurlijk verder met jouw bouwsels.

De handige boeken die je in de bieb gebruikt, kan je meenemen naar huis als je lid bent. Je gebruikt open source en gratis software en staat in contact met een wereldwijd netwerk van kids die net zo van programmeren houden als jij. CoderDojo maakt van development en leren programmeren een leuke, sociale ervaring. CoderDojo heeft slecht één regel: "Boven Alles: Wees Cool!" En de Bibliotheek, die is zeker cool, dus zien we je daar?

De Bibliotheek De Groene Venen is druk op zoek naar een groep vrijwilligers om te starten met een Coderdojo in Bodegraven en Nieuwerkerk aan den IJssel. De Bibliotheek faciliteert en organiseert hierbij en zorgt samen met de vrijwilligers voor het digitale aanbod.

Wil je meer weten? Kom langs in de bieb of check deze pagina waarop we je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.