Winnaars Nationale Voorleeswedstrijd bekend

Gepubliceerd op: 22 februari 2018 14:10

Gistermiddag vonden de bijzonder spannende voorrondes plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd in Cultuurhuys de Kroon in Waddinxveen. 22 leerlingen uit Waddinxveen, Bodegraven, Reeuwijk, Moordrecht, Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel streden om die 2 felbegeerde plekken in de kwartfinales van deze wedstrijd.

Voor een volle zaal lazen de leerlingen de sterren van de hemel en maakten zij het onze juryleden flink lastig. De middag werd aan elkaar gepraat door leesconsulent Monique. Op deze middag kwamen onder andere het leven van een loser, Jacques Vriens en Roald Dahl verschillende keren voorbij. Hiermee sloten de leerlingen zich volgens de statistieken, welke Monique voor deze middag nog even had nagekeken, aan bij de meest gekozen boeken en schrijvers. 

Onder de deskundige leiding van onze juryleden Jacqueline, Max en Helmi werd uiteindelijk Inge van de Bethelschool in Waddinxveen als winnaar van de eerste ronde gekozen. Zij las voor uit Over een proef met rauwe eieren & een zwembad vol chocola van Hans Mijnders.


 

Ook in de tweede ronde hadden de juryleden Jill, Tineke en Carla het zwaar. Zij kozen uiteindelijk Domino van de Sint Jozefschool in Moordrecht als winnaar. Domino las voor uit de Griezels van Roald Dahl.

Beide dames heel veel succes in de volgende ronde op zaterdag 17 maart in de Chocoladefabriek in Gouda.