App: Bibliotheek Wise

Gepubliceerd op: 20 juni 2014 10:23

Gemakkelijk zelf uw boeken verlengen en reserveren met uw smartphone of tablet? Er is een bibliotheekapp die dit heel gemakkelijk maakt: Bibliotheek Wise. Gratis verkrijgbaar in de Appstore en Google Play.

In de app kunt u het aanbod van de Bibliotheek doorzoeken op titel, auteur, onderwerp, series, genre, e-books en zelfs op woorden als u de gehele titel niet meer kent.

Heeft u een leuk boek gevonden, dan kunt u hem op de verlanglijst zetten in de app of het boek reserveren. In de app geeft u handig aan of u pushberichten wilt ontvangen als een reservering beschikbaar is. Het hoofdmenu zet alles op een rij: wat u thuis hebt, uw reserveringen, uw berichteninbox, uw verlanglijst en eerder geleende titels.

De app kan ook persoonlijk advies geven voor nieuwe boeken naar aanleiding van wat eerder is geleend. U ziet aanwinsten van de Bibliotheek en beoordelingen van andere gebruikers.

Met Bibliotheek Wise kunt u alle geleende boeken van alle gezinsleden bekijken en eventueel verlengen. Hoe u dit kunt instellen leest u hier.

De mogelijkheden

U kunt met de Bibliotheek Wise app gebruik maken van de faciliteiten zoals u ook gewend bent in de catalogus en in Mijn Menu bij uw Bibliotheek:

• Wat heb ik thuis? Verlengen: In één oogopslag zien wat u allemaal thuis heeft en wanneer dit weer ingeleverd moet worden. Met de mogelijkheid om direct te verlengen; dit kan ook in één handeling voor alle gezinsleden tegelijk - mits daarvoor gemachtigd is
  • Zoeken in de catalogus: Alle zoekopties uit de reguliere catalogus zijn beschikbaar: titel, auteur, onderwerp, woorden, series etc; naar jeugdboeken, e-books etc. Desgewenst kunt u reserveringen plaatsen en titels aan een verlanglijst toevoegen.
  • Aanwinsten, leesadvies, ratings: Lastig om te kiezen? U wordt geholpen met aanwinstenoverzichten, (persoonlijke) lees- en luisteradviezen of door te zien hoe anderen titels hebben gewaardeerd.
  • Gegevens beheren: Zelf uw gegevens beheren: gebruikersnaam, wachtwoord, mailadres, de wijze waarop u berichten van de Bibliotheek wilt ontvangen, maar ook uw reserveringen en verlanglijst en of u een nieuwsbrief wilt ontvangen.
  • Inbox en push-berichten houden u op de hoogte van de laatste stand van zaken. Reserveringen ophalen? Materialen inleveren? De Bibliotheek laat het u weten.
  • Binnen de app is het mogelijk te kiezen voor het ontvangen van notificaties. Deze dienst wordt niet door onze Bibliotheek ondersteund.

Wilt u hier ook gebruik van maken? Pas dan uw berichtvoorkeuren aan, dit gaat als volgt:

• Ga in de app in het menu naar Mijn Gegevens > kies Berichtvoorkeuren> kies Inleverattentie > zet het schuifje op Inbox.

• Doe hetzelfde bij Reserverings(ophaal)bericht: zet ook daar het schuifje op Inbox.

• Kies tot slot voor 'Opslaan'.

Om deze pushberichten te kunnen ontvangen moet u wel AANGEMELD blijven in de Bibliotheek Wise App (klik dus NIET op AFMELDEN). Ook moet u toestaan dat de app u pushberichten mag sturen. Heeft u dit bij de eerste installatie afgewezen, dan dient u de app te de-installeren en een dag later opnieuw te installeren.