Instellen van een beveiligd wachtwoord

Gepubliceerd op: 14 maart 2018 15:02

Ter bescherming van uw bibliotheekaccount wordt met een beveiligd wachtwoord gewerkt. Het werken met een beveiligd wachtwoord gaat per 1 juli ook gelden voor kinderen jonger dan acht jaar.

Tot voor kort ontving u van uw Bibliotheek een (eenmalig bruikbare) pincode om uw account te activeren, waarna u een wachtwoord diende aan te maken. Het is van bealng dat u uw tijdelijke pincode zo snel mogelijk verandert in een wachtwoord.

Wat kunt u doen als de pincode als inlog niet werkt en u heeft nog geen wachtwoord aangemaakt?

• U krijgt bij het aanmelden in 'mijn menu' de melding: Gebruikersnaam of wachtwoord onjuist
  • Via de link 'Wachtwoord opvragen' kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen
  • Dit wachtwoord wordt gestuurd naar het bij ons bekende e-mail adres. Als dit mailadres bij meerdere gezinsleden in gebruik is, wordt ook gevraagd om een bibliotheekpasnummer of een inlognaam
  • Als er bij de Bibliotheek geen e-mailadres bekend is, kunt u contact opnemen met de Bibliotheek. De Bibliotheek kan een eenmalig wachtwoord voor u aanmaken en een e-mailadres voor u aan uw lenerspas koppelen.
  • Vervolgens kunt u zelf een nieuw wachtwoord aanmaken door 'Wachtwoord opvragen' te kiezen in 'mijn menu'.

Waar moet het nieuwe wachtwoord aan voldoen?
Het nieuwe wachtwoord moet bestaan uit 6 of meer tekens. Er moeten hoofdletters, kleine letters, cijfers of andere tekens (behalve een # of een &) worden gebruikt, zonder spaties, dus aan elkaar geschreven.

5 tips voor een veilig wachtwoord
1. Een wachtzin is makkelijker te onthouden en moeilijker te raden dan een wachtwoord. (Bijv. “Ik<3vanHonden”)
2. Gebruik een combinatie van kleine letters, hoofdletters en speciale tekens.
3. Vervang uw wachtwoord minimaal 1x per jaar.
4. Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord, maar probeer deze bijvoorbeeld aan te passen voor de website/service waarvoor u inlogt. (Bijv. “Ik<3honden@Bieb”)
5. Het is niet verstandig om uw wachtwoord in de browser op te slaan.