Groot Dictee in Waddinxveen

Gepubliceerd op: 15 december 2018 18:03

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, dit jaar voor het eerst georganiseerd op NPO Radio 1 samen met 17 Bibliotheken in Nederland, is in Waddinxveen een doorslaand succes geworden. Maar liefst 33 deelnemers durfden de strijd aan te gaan.

Hard werken

Je kon een speld horen vallen in de theaterzaal van Cultuurhuys de Kroon. Zó ingespannen waren de deelnemers aan het werk om hun dictee met zo min mogelijk fouten af te leveren. Dat viel nog niet mee, want hoewel was aangekondigd dat het dictee in 'normale' Nederlandse taal was geschreven, was de moeilijkheidsgraad hoog. Meedoen aan het dictee was hard werken...

Knappe prestaties

De persoon met de minste fouten in haar dictee was Mirjam Nieuwenhuis. Ze won met haar deelname een boekenbon en een Taalkalender.
De winnares was niet de enige persoon die een knappe prestatie heeft neergezet. De nummers 2,3 en 4 zaten haar vlak op de hielen. Wat de jury heel bijzonder vond, was dat een aantal deelnemers nog niet zo lang in Nederland woont en het toch heeft aangedurft om mee te doen. Deze deelnemers ontvingen een speciale aanmoedigingsprijs.

Dorpsdichter

De bijeenkomst werd afgesloten door dorpsdichter Piet Hardendood met een prachtig gedicht: De Taal van Poëzie.

Dictee nog eens nalezen

Wilt u het dictee nog eens nalezen? Dat kan hier

Foto's

Tijdens het dictee is een aantal foto's gemaakt, meest bijzondere ziet u hieronder.

De Bibliotheek heeft tijdens de bijeenkomst gevraagd of de foto's voor publicatie mogen worden gebruikt. Heeft u toch bezwaar tegen het gebruik van een foto? Stuur dan een e-mail en wij halen de foto van de site.