Vrijwilligers Formulierenbrigade!

Gepubliceerd op: 1 mei 2017 10:35

Voor de Formulierenbrigade in Waddinxveen is de Bibliotheek op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met het invullen van diverse soorten formulieren.

Hierbij kunt u denken aan formulieren van het UWV, de zorgverzekering; verzoeken om kwijtschelding gemeentelijke belastingen, toeslagen, studiefinanciering, aanvragen WW enzovoorts. U kunt ook denken aan het uitleggen van bijsluiters of officiƫle brieven. Invullen van belastingformulieren valt hier niet onder.

Iedereen die hulp nodig heeft bij het invullen van formulieren kan elke vrijdagochtend van 10 tot 12 uur gratis terecht voor hulp.

Tijdens het spreekuur zijn er altijd twee vrijwilligers aanwezig.

Beschikt u over de volgende talenten: u heeft een HBO werk- en denkniveau. U kunt zich zowel mondeling als schriftelijk goed in het Nederlands uitdrukken. U kunt goed met mensen omgaan. Dat wil zeggen: u kunt goed luisteren, u bent geduldig en u kunt lastige onderwerpen duidelijk uitleggen aan anderen.
Dan zijn wij op zoek naar u! U kunt zich aanmelden via e-mail: formulierenbrigade@bibliotheekdegroenevenen.nl. Hier kunt u ook terecht met uw vragen.