De Nationale Voorleesdagen

Gepubliceerd op: 27 december 2017 19:15

De Nationale Voorleesdagen worden gehouden van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari 2018. Voorlezen is samen genieten van een boek. Bovendien is voorlezen ook nog eens heel belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er daarom extra aandacht voor voorlezen.

Prentenboeken TopTien
Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakt een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek TopTien. Het boek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018.

Voor informatie over deze boeken: klik hier

Actie
Kinderen van 0 tot 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek, krijgen het vingerpoppetje cadeau dat is gemaakt bij het boek Ssst! De tijger slaapt.

Voorstellingen
Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er verschillende voorstellingen die geïnspireerd zijn op het boek Ssst! De tijger slaapt. Deze voorstellingen zijn geschikt voor peuters en kleuters.

• De voorstelling Slaap, tijger, slaap door poppentheater Dubbele Jan

Ga je mee naar India? Daar woont de kleine tijger. Kleine tijger houdt van spelen, van dansen en van springen. Maar alleen dansen en springen is niet leuk. Laten we allemaal met hem meedoen. Van al dat dansen wordt kleine tijger moe, hij gaat een middagdutje doen. Maar dan …..

Theater Swanla, Zevenhuizen, woensdag 24 januari om 15.30 uur, meer informatie/reserveren klik hier

Theater Evertshuis, Bodegraven, vrijdag 2 februari om 15.30 uur, meer informatie/reserveren klik hier

• Wapperkids komt dit jaar Ssst! De tijger slaapt op aanstekelijke wijze met gebaren voorlezen. We gaan bewegen en de handen laten wapperen! Zo maken we van het rustige voorleesmoment samen een beweegbeleving.

Cultuurhuys De Kroon, Waddinxveen, vrijdag 26 januari om 15.30 uur, meer informatie/reserveren klik hier