Expositie: De Bieb onder water?

Gepubliceerd op: 21 juni 2018 13:49

We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: De Hollanders hebben een geheim wapen... ‘De Waterlinie’.

Expositie in Bodegraven

In een tentoonstelling, over de Oude Hollandse Waterlinie, leggen wij het verhaal uit achter dit geheime wapen van de Hollanders.
Deze expositie van zeven infozuilen met duidelijke informatie en achtergronden, een interactief sprekend schilderij waarop de Zonnekoning zijn verhaal vertelt, een serie boeken en een collectie objecten neemt je mee terug in de tijd.

Vanaf 25 augustus tot 9 oktober is de expositie te bewonderen in de Bibliotheek van Bodegraven (hal van het Evertshuis).
Geschiedenis saai? Welnee………als je de beelden bekijkt en de verhalen hoort van onze heldhaftige voorouders!
Kom langs bij de Bibliotheek in Bodegraven en leer meer over deze spannende episode uit onze vaderlandse geschiedenis.

Minecraft workshop

In het kader van de tentoonstelling De bieb onder water organiseren wij samen met de Stichting Oude Hollandse Waterlinie en ProBiblio een coole Minecraft workshop!

Houd jij van lego? Houd jij van bouwen? Kom dan naar de Bibliotheek in Bodegraven voor een super coole Minecraft Workshop. In deze workshop leer je hoe je een waterdichte vestingstad bouwt met behulp van een tablet. Meld je wel snel aan, want er kunnen maar 16 kinderen meedoen.
woensdag 19 september van 13.30 – 16.00 – aanmelden

woensdag 26 september van 13.30 – 16.00 – aanmelden