Coderdojo in Bodegraven en Nieuwerkerk aan den IJssel

Gepubliceerd op: 16 mei 2017 20:47

Kent u iemand die het leuk vindt om kinderen de wonderen van het programmeren uit te leggen? Iemand die het misschien beroepsmatig doet (of heeft gedaan) en die het als een uitdaging ziet om de jongere generatie te enthousiasmeren hiervoor?

‘ Programmeren is het nieuwe lezen’ wordt soms beweerd. Vaststaat in ieder geval wel dat de huidige generatie jongeren steeds vaker hiermee te maken zullen krijgen in een wereld die steeds meer zal digitaliseren.

De Bibliotheek De Groene Venen is sinds januari 2017 in Waddinxveen gestart met een Coderdojo. CoderDojo is concept dat staat voor het gratis aanbieden van activiteiten die te maken hebben met programmeren en coderen.

De belangstelling hiervoor is enorm en hieruit kun je dan ook concluderen dat dit een activiteit is die kinderen aanspreekt en waar zij graag hun (nieuwe) grenzen gaan ontdekken.
De Bibliotheek faciliteert en organiseert en zorgt voor het digitale aanbod. Maar wij zijn geen opgeleide programmeurs en onze ervaringen op dit gebied zijn dan ook minimaal.

Het streven is om medio september 2017 te gaan starten met deze nieuwe activiteit en zonder uw hulp kunnen wij dit niet realiseren. Dus bent u – of kent u – iemand die het leuk vindt om met kinderen om te gaan, én met nieuwe technologie?