Belastingaangifte doen?

Gepubliceerd op: 8 maart 2018 15:25

Belastingaangifte doen? De bibliotheek helpt u verder.

Voor 1 mei moet iedereen weer aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dit gaat via de online omgeving van de Belastingdienst.
De medewerkers van de bibliotheek helpen niet zelf, maar verwijzen door naar een organisatie in de eigen woonplaats, die verder kan helpen met de aangifte of het aanvragen van een toeslag.
Bij deze organisaties kom je in aanmerking voor deze service als je een klein inkomen hebt, geen eigen huis en een gering eigen vermogen. Ook ondernemers met een eigen bedrijf kunnen wij helaas niet helpen.

Wil je zelf aangifte doen maar heb je thuis geen computer of internet?

Dan kun je (gratis) gebruik maken van de computers (met veilige internetverbinding) in de bibliotheken Nieuwerkerk aan den IJssel en Waddinxveen.

Printen

Voor het printen van de aangifte kun je gebruik maken van de (gratis) printfaciliteiten in de volgende bibliotheken:
• Bodegraven (Evertshuis), Julianastraat 2
• Nieuwerkerk aan den IJssel (De Batavier), Batavierlaan 4
• Waddinxveen (Cultuurhuys de Kroon), Gouweplein 1

Voor leden en niet-leden

De computers en printfaciliteiten gelden ook voor niet leden en zijn beschikbaar tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Belangrijk

• De bibliotheekmedewerkers helpen niet bij het invullen van de aangifte
  • De bibliotheekmedewerkers mogen geen privacygevoelige informatie inzien