Thuisservice

Lees je graag maar kun je door een lichamelijke beperking, ziekte of leeftijd de Bibliotheek (tijdelijk) niet zelf bezoeken? Dan kun je gebruik maken van de Thuisservice van de Bibliotheek De Groene Venen.

De bibliotheek heeft je veel te bieden!

In de eerste plaats kun je natuurlijk boeken lenen. Er zijn bijvoorbeeld avonturenromans, detectives, historische en familieromans, moderne literatuur, hobby- en fotoboeken, boeken over jouw eigen streek, reisverhalen. Maar je kunt ook tijdschriften, muziek en films lenen.

Als je moeite hebt met het lezen van kleine letters, dan zijn de grootletterboeken en luisterboeken een uitkomst voor jou. 

Thuisservice werkt heel eenvoudig!

Tijdens een kennismakingsgesprek geef je aan wat en hoeveel je graag leest. Daarna komt een vrijwilliger nieuwe boeken en media bij jou thuisbrengen en ophalen. Dit met vaste regelmaat (eens in de drie weken) en op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

De Thuisservice kost je niets extra’s: je hebt alleen een geldig abonnement nodig en betaalt slechts de gebruikelijke tarieven.

Gebruik maken van de Thuisservice?

Wil je meer weten over de Thuisservice? Wil je gebruik maken van de Thuisservice? Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je kunt ook contact op nemen met een van onze bibliotheekvestigingen.

Vervolgens wordt er een afspraak met je gemaakt voor een kennismakingsgesprek, waarin je aangeeft welke boeken, tijdschriften en ander materiaal je graag wilt lenen.

Wij luisteren naar jouw wensen

Aantrekkelijke romans en informatieve materialen
De Bibliotheek beschikt over een grote collectie romans. Daarnaast heeft de Bibliotheek informatieve boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals gezondheid, hobby’s, kunst en computers.

Grootletterboeken
Voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen is er een collectie Grootletterboeken.

Niet alleen leesboeken
Behalve boeken hebben we ook andere materialen, zoals tijdschriften, cd-rom's en dvd's. Er is ook een collectie luisterboeken beschikbaar, waarbij prettige stemmen een boek in rustig tempo voorlezen