Thuisservice

Leest u graag maar kunt u door een lichamelijke beperking, ziekte of leeftijd de Bibliotheek (tijdelijk) niet zelf bezoeken? Dan kunt u gebruik maken van de Thuisservice van de Bibliotheek De Groene Venen.

De bibliotheek heeft u veel te bieden!

In de eerste plaats kunt u natuurlijk boeken lenen. Er zijn bijvoorbeeld avonturenromans, detectives, historische en familieromans, moderne literatuur, hobby- en fotoboeken, boeken over uw eigen streek, reisverhalen. Maar u kunt ook tijdschriften, muziek en films lenen.

Als u moeite heeft met het lezen van kleine letters, dan zijn de grootletterboeken en luisterboeken een uitkomst voor u. 

Thuisservice werkt heel eenvoudig!

Tijdens een kennismakingsgesprek geeft u aan wat en hoeveel u graag leest. Daarna komt een vrijwilliger nieuwe boeken en media bij u thuisbrengen en ophalen. Dit met vaste regelmaat (eens in de drie weken) en op een tijdstip dat u het beste uitkomt.

De Thuisservice kost u niets extra’s: u heeft alleen een geldig abonnement nodig en betaalt slechts de gebruikelijke tarieven.

Gebruik maken van de Thuisservice?

Wilt u meer weten over de Thuisservice? Wilt u gebruik maken van de Thuisservice? Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook contact op nemen met een van onze bibliotheekvestigingen.

Vervolgens wordt er een afspraak met u gemaakt voor een kennismakingsgesprek, waarin u aangeeft welke boeken, tijdschriften en ander materiaal u graag wilt lenen.

Wij luisteren naar uw wensen

Aantrekkelijke romans en informatieve materialen
De Bibliotheek beschikt over een grote collectie romans. Daarnaast heeft de Bibliotheek informatieve boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals gezondheid, hobby’s, kunst en computers.

Grootletterboeken
Voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen is er een collectie Grootletterboeken.

Niet alleen leesboeken
Behalve boeken hebben we ook andere materialen, zoals tijdschriften, cd-rom's en dvd's. Er is ook een collectie luisterboeken beschikbaar, waarbij prettige stemmen een boek in rustig tempo voorlezen