BiepApp

Nieuw! De BiebApp
In de Bibliotheken in Bodegraven, Nieuwerkerk aan en IJssel en Waddinxveen kun je per 1 oktober 2019 boeken lenen zonder dat je lid hoeft te zijn van de bibliotheek. Dat is handig voor iedereen die af en toe een boek leent, of gewoon de Bibliotheek eens wil uitproberen.

Met de BiebApp kun je met je smartphone lenen en betaal je per uitlening, via iDEAL. Je betaalt dus alleen voor wat je leent, snel en simpel! De BiebApp is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. Na een eenmalige registratie kun je direct beginnen met lenen. De eerste twee uitleningen krijg je cadeau, daarna betaal je per uitlening € 2.
 

Hoe werkt het?
1. Download de BiebApp gratis in de App Store of Google Play Store.
2. Maak eenmalig een account aan.
3. Zoek de boeken die je wil lenen en ga naar de selfservicebalie met een Biebapp scanner.
4. Druk op de knop ‘lenen’ en scan de barcode op je telefoon.
5. Scan vervolgens de materialen.
6. De eerste twee uitleningen krijg je cadeau. Wil je meer lenen? Betalen doe je achteraf via iDEAL. Voor elke uitlening betaal je € 2.
 

iphone android

Voorwaarden
Je kunt maximaal 3 materialen tegelijk lenen. Je mag de geleende materialen 4 weken lenen, je kunt deze niet verlengen. Als de materialen moeten worden ingeleverd, krijg je een e-mail. Je betaalt € 2 per uitlening. Als je meer dan € 6 hebt openstaan in de app wordt deze tijdelijk geblokkeerd. Als je het openstaande bedrag betaalt, kun je de app weer gebruiken.
Voor de geleende materialen gelden deze voorwaarden

Vragen?
De medewerkers in de bibliotheek helpen graag!
 

Is er een uitleg hoe je de BiebApp kunt downloaden

Er is een uitleg voor het downloaden en installeren van de BiebApp voor IOS en Android 

Wat zijn de kosten voor de BiebApp

Je kunt de BiebApp gratis downloaden uit de Appstore of Google Play. De eerste twee uitleningen krijg je gratis ter kennismaking. Daarna betaal je twee euro per uitgeleend materiaal. Het maakt hierbij niet uit of je een boek, cd of dvd leent. 

Hoeveel materialen kan ik met de BiebApp lenen

Met de BiebApp kun je onbeperkt boeken, cd's, dvd's en tijdschriften lenen. De enige beperking is dat je met de BiebApp niet meer dan 3 materialen tegelijk geleend kunt hebben.  

Hoe lang mag ik de materialen lenen

Alle boeken en andere bibliotheekmaterialen worden 4 weken uitgeleend.  

Kan ik met de BiebApp ook boeken reserveren

Dat kan. Via de catalogus op onze website kun je alle bibliotheekmaterialen reserveren. Is het in een van de Bibliotheken van De Groene Venen aanwezig, dan is het reserveren gratis. Moet het van elders komen, dan betaal je per reservering €1,00

Ik ben te laat met inleveren, wat nu!

Geen probleem, er worden geen kosten in rekening gebracht bij het telaat terugbrengen. Maar misschien zit er wel iemand anders op het boek te wachten, dus lever ze zo snel mogelijk in.  

Hoe kan ik het leengeld betalen.

Nadat je met de BiebApp iets hebt geleend waarvoor je leengeld moet betalen, dan krijg je er in het menu van de App een knop Betalen bij. Met deze knop kun je via iDeal het leengeld betalen. 

Als ik mijn BiebApp pas scan, dan komt er een melding dat ik niets meer mag lenen. Waarom is dit?

Hiervoor kunnen twee oorzaken zijn.
Je kunt niet meer dan 3 materialen tegelijk op je BiebApp lenen. Leen je een vierde boek, dan komt er een melding op het zelfservicescherm van de bibliotheek dat het maximum bereikt is.
Elke keer dat je met je BiebApp iets leent bij de bibliotheek komen de kosten van 2 euro op de account te staan. Zijn deze kosten tot meer dan 6 euro opgelopen, dan moet je eerst betalen voor je weer nieuwe materialen kunt lenen. 

In welke bibliotheken kan ik met mijn BiebApp lenen

Dat kan in de bibliotheken van Bodegraven, Nieuwerkerk aan den IJssel en Waddinxveen.