Start Coderdojo in de bieb van Nieuwerkerk!

17 november 2018, van 12:00 tot 13:30 | Bibliotheek Nieuwerkerk aan den IJssel

Kosten: gratis

Op zaterdag 17 november gaat de Bibliotheek van start met een Coderdojo! Wat is dat nu precies? Een Coderdojo is een evenement waarbij je kennis kunt maken met allerlei vormen van programmeren en coderen. Maar je kunt er ook leren hoe je een website bouwt, hoe je apps kunt ontwikkelen, programma's en games maken en nog veel meer.

Je hebt geen programmeerkennis nodig om mee te kunnen doen, het is voor alle niveaus.

Tijdens een dojo zijn er deskundige vrijwilligers aanwezig die met hun enthousiasme, kennis en ervaring voor elke uitdaging een oplossing hebben!

Met CoderDojo is programmeren een leuke, sociale ervaring. Je ontmoet allerlei like-minded jongeren waarmee je kunt samenwerken en dingen kunt delen. Je begint in de Bibliotheek, maar kunt thuis natuurlijk verder met jouw bouwsels.

Je gebruikt open source en gratis software en staat in contact met een wereldwijd netwerk van kids die net zo van programmeren houden als jij. CoderDojo heeft slechts één regel: "Boven Alles: Wees Cool!"

Achter de Coderdojo staat een wereldwijd netwerk van een door vrijwilligers opgezette beweging die staat voor het houden van gratis, non-profit development
clubs en reguliere sessies voor jonge mensen. Omdat CoderDojo open source is kan elke Dojo anders zijn en staat volledig los van andere Dojo's.

Dus ben jij tussen de 7 – 17 jaar, kom dan naar de Bibliotheek in Nieuwerkerk aan den IJssel en word een echte programmeer-ninja.

Deelname is gratis en uiteraard zijn je ouders ook welkom. De Bibliotheek beschikt over laptops waarop je kunt werken maar uiteraard mag je ook je eigen device meenemen.

Opgeven via de links of facebook

Zaterdag 17 november 2018         10.00 – 11.30 uur   sessie 1       https://tinyurl.com/yb67vygj

Zaterdag 17 november 2018         12.00 – 13.30 uur  sessie 2        https://tinyurl.com/y8gou49x