Beleef de Middeleeuwen in Reeuwijk

7 oktober 2020, van 14:15 tot 15:45 | Bibliotheek Reeuwijk, Van Staverenstraat 39

Kosten: Meedoen is gratis, aanmelden verplicht voor 3 oktober

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdag 7 oktober 2020 om 14.15 uur kun je terugreizen naar de tijd van de Middeleeuwen.

In het kader van de Kinderboekenweek en de heropening van de Bibliotheek Reeuwijk, wordt er een Jeugdactiviteit ‘Beleef de Middeleeuwen’ georganiseerd. (Dit alles onder voorbehoud in verband met de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus.)

Deze Jeugdactiviteit is alleen toegankelijk voor kinderen van 5-12 jaar. Er is geen toegang voor ouders. Meedoen is gratis. Aanmelden is verplicht, uiterlijk vrijdag 2 oktober via de email.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk en door Stichting Vrienden van de Bibliotheek Reeuwijk.

Heropening Bibliotheek

De Jeugdbibliotheek is terugverhuisd van de scholen op MFA De Oude Tol naar de Van Staverenstraat. Alle boeken staan nu in één vestiging waardoor ouders weer samen met hun kinderen boeken kunnen uitzoeken bij de Bibliotheek. Ook zijn de openingstijden verruimd. De Bibliotheek is nu ook iedere dinsdagmiddag geopend.

Dit alles vraagt om een officiële heropening van de Bibliotheek Reeuwijk. Dit wordt gedaan in de vorm van een jeugdactiviteit tijdens de Kinderboekenweek 2020 die in het teken staat van geschiedenis.
Op woensdagmiddag 7 oktober kunnen kinderen in de bibliotheek samen met Els van der Burg en Anne Cool, twee medewerkers van het Archeon, terugreizen naar de tijd van de Middeleeuwen. Ze leren Sint Franciscus kennen, de naamgever van dierendag. En ze krijgen antwoorden op vragen als: hoe was het om schapen te scheren? Wat doe je met de wol? Wat droegen mensen in die tijd? Als afsluiting kunnen de kinderen een armbandje van vilt maken dat ze mee naar huis mogen nemen.

Wethouder Odd Wagner zal aansluitend om 15:30 uur de Bibliotheek Reeuwijk officieel heropenen.