De voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd

20 februari 2019, van 13:30 tot 17:30 | Cultuurhuys de Kroon, Waddinxveen

Schoolkampioenen mogen hun school vertegenwoordigen tijdens de lokale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Op woensdag 20 februari vindt de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats in Cultuurhuys de Kroon. Van 13.30 tot 17.30 uur strijden de voorleeskampioenen van de basisscholen om de titel ‘Beste lokale voorlezer’. De winnaar gaat door naar de regionale kwartfinale. 

Voorrondes

De eerste voorrondes vinden plaats op de scholen. De school geeft vóór 1 december zijn schoolkampioen door aan de Stichting Lezen (via de website).

De bibliotheek ontvangt in december een overzicht van de scholen die aan de wedstrijd hebben meegedaan en organiseert vervolgens een lokale ronde. De winnaars van de regionale ronde worden uitgenodigd voor de provinciale finale in mei. Het slot is de landelijke finale op de Nationale Voorleesdag in mei.

Spannende leesbevorderingscampagne

Spannend is het zeker, want voorlezen is spannend en roept veel op! Verbazing, een schaterlach, spanning, verdriet, noem maar op. En wat als je met het voorlezen de beste van het land kan worden ook? Dan is de spanning helemaal om te snijden. En dat is wat hier speelt, want eind mei wordt De Nationale Voorleeskampioen bekendgemaakt. Zou die uit Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen of Zuidplas komen?

Het kan zomaar...