Coderdojo Nieuwerkerk

21 september 2019, van 10:00 tot 13:30 | De Bibliotheek Nieuwerkerk aan den IJssel | De Batavier | Batavierlaan 4

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Yeahhh, zaterdag 21 september is het weer Coderdojo time!! Het Coderdojo team heeft veel nagedacht over de invulling van de nieuwe dojo's. Wij gaan het een beetje anders doen. Zo proberen wij het voor alle Ninja’s even leuk te houden en evenveel nieuwe uitdagingen aan te bieden.

Daarom gaan wij onze projecten indelen in verschillende thema's- leeftijden- moeilijkheidsgraad en levels. Want met zoveel verschillende kinderen zijn er ook veel verschillende wensen.

De thema's die wij dit komende Coderdojo jaar hebben uitgekozen zijn: gamedesign, robotics, electronics en de laatste afsluitende Coderdojo willen wij een hackaton organiseren.
et Bloxels, waarbij je zelf je sprites kunt maken en in een bijbehorende app je videogame kunt ontwerpen. Programmeren in Minecraft kan ook. Maar daarbij is een beetje ervaring met Minecraft op de pc wel handig! Wil je nog een keer programmeren met de Microbit of de Arduino dan is dat ook mogelijk.De maanden september, oktober en november concentreren wij ons dan ook op (gamedesign):
Minecraft (leeftijd 11+)
Bloxsels (leeftijd 8+)
Scratch (leeftijd 9+)

Dus het is even anders dan je van ons gewend bent maar eigenlijk ook weer niet! Want iedereen kan doen wat hij of zij leuk vindt namelijk…….programmeren!! Supercool toch?

Denk even na wat jij het leukste vindt om aan te werken? Misschien wel iets proberen wat je nog nooit gedaan hebt? Er zijn (helaas) nog steeds maar 15 kaartjes beschikbaar dus geef je snel op want vol = gewoon vol!
Heb je vragen? Of wil je meer weten? Mailen mag > Elja Franken > efranken@bibliotheekdegroenevenen.nl of Monique Verhoeven > mverhoeven@bibliotheekdegroenevenen.nl

Inschrijven kan via deze link:
Sessie 1 van 10.00 – 11.30 uur http://bit.ly/NKsessie1
Sessie 2 van 12.00 – 13.30 uur http://bit.ly/NKsessie2