Coderdojo Nieuwerkerk

15 december 2018, van 10:00 tot 13:30 | De Bibliotheek Nieuwerkerk aan den IJssel | De Batavier | Batavierlaan 4

Kosten: Gratis

Op zaterdag 15 december organiseert de Bibliotheek een Coderdojo in Nieuwerkerk aan den IJssel. Wat is dat nu precies? Een Coderdojo is een evenement waarbij je kennis kunt maken met allerlei vormen van programmeren en coderen. Maar je kunt er ook leren hoe je een website bouwt, hoe je apps kunt ontwikkelen, programma's en games maken en nog veel meer. Natuurlijk word je geholpen als je project even vastloopt!

Op zaterdag 15 december gaan wij aan de slag met de Microbit, kun je een game maken in Scratch en hebben wij een speciaal project met de Arduino.

Want.........programmeren is leuk en wij willen proberen iedereen hiervoor enthousiast te maken.

Je ontmoet natuurlijk ook allerlei like-minded jongeren waarmee je kunt samenwerken en dingen kunt delen. Je begint in de Bibliotheek, maar kunt thuis natuurlijk verder met jouw bouwsels. Je gebruikt open source en gratis software en je mag gebruik maken van de laptops van de Bibliotheek. Wil je graag met je eigen laptop werken, dan kan dat natuurlijk ook.

Deze coderdojo is helaas vol. Wil je zeker weten dat je er de volgende keer wel bij kunt zijn? Meld je dan snel aan voor de wachtlijst!

Er zijn deze dag twee sessies:
    Sessie 1: 10.00 uur tot 11.30 uur - https://coderdojonieuwerkerksessie1.eventbrite.nl
    Sessie 2: 12.00 uur tot 13.30 uur - https://coderdojonieuwerkerksessie2.eventbrite.nl