Boek zoekt vriend

3 oktober 2018 t/m 19 oktober 2018

Kosten: Gratis in jaaraanbod Primair Onderwijs

Boek Zoekt Vriend! Welke soorten vriendschap bestaan er eigenlijk? En kan je vrienden worden met boeken? Kinderen ontdekken door de Vriendentest met welke boeken ze wel bevriend willen zijn. In vijf vriendenclubs beleven ze van alles met de boeken waar ze van houden. En welke boeken zijn de beste vriendmakers? Daar kom je achter als je meedoet!

Jaaraanbod Primair Onderwijs

Speciaal voor de groepen 5 bieden wij het Boek zoekt vriend programma aan. Scholen konden zich inschrijven op deze acitiviteit uit ons jaaraanbod 2018-2019.

Vriendschapstest

Na een korte inleiding over de betekenis van vriendschap en de rol die boeken daarbij kunnen spelen, doen de deelnemende kinderen een vriendschapstest. Daar komt uit bij welke van de vijf vriendenteams ze horen: Alles Willen Weten, Fantastische Fantasie, L.O.L., Spanning & Sensatie of Matties & BFF`s.

In deze groepjes gaan ze aan de slag met boeken en opdrachten die bij hun team horen. Als laatste kiezen ze een boek dat de meeste vrienden heeft.

Alle vijf de teams presenteren deze beste ‘vriendenmakers’ voor de hele groep. Op school genieten ze van hun ‘BoekZoektVriendenboekje’, waarin hun beste vrienden een pagina mogen invullen.