Kinderboekenweek

3 oktober 2018 t/m 14 oktober 2018

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van vriendschap: Kom erbij! Twee weken om dikke vrienden te worden; in de boekhandel, op school en natuurlijk ook bij de bibliotheek want boeken staan centraal in de Kinderboekenweek.

Vriendschappen met boeken ontstaan in oktober!

De Bibliotheek De Groene Venen is super gezellig in oktober. Bezoek van 3 tot 14 oktober de bibliotheek en kom erbij!

Cadeautje
In de Kinderboekenweek liggen voor bezoekers van de Bibliotheek De Groene Venen een paar gezellige cadeautjes klaar: de Kinderboekenkrant, Doekrant en voorleesgids. Met daarin leuke verhalen, boekentips, ideeën voor activiteiten en spelletjes voor jong en oud.

Leesplezier
Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met taal in aanraking komen. Zo leren zij meer woorden kennen en krijgen ze meer plezier in verhalen en lezen. Vergeleken met kinderen die niet worden voorgelezen, leren zij aantoonbaar sneller lezen. Van deze vaardigheid hebben zij hun hele schooltijd profijt, ook bij andere vakken dan taal. Plezier in lezen krijg je vooral in een fijne omgeving en met iemand die je helpt. De Kinderboekenweek is dan ook een prachtig moment om dit in praktijk te brengen. Kinderen die elke dag een half uurtje voorgelezen worden, krijgen iets onbetaalbaars mee. En de (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de Bibliotheek.

Meer in de Bibliotheek
Natuurlijk zien we u ook buiten de Kinderboekenweek graag in de Bibliotheek. Er zijn zoveel prachtige kinderboeken, ook over andere onderwerpen. De Bibliotheek De Groene Venen biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften én we organiseren regelmatig exposities, lezingen en cursussen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.