Kinderboekenweek

30 september 2020 t/m 11 oktober 2020

Altijd al meer willen weten over oorlogstijd en de Oudheid? Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van geschiedenis met het thema En toen?

Wil jij op reis door de tijd?

We hebben in de bibliotheek een stickerspeurtocht uitgestippeld bij het boek 'Hadden de Grieken al raketten' van Govert Schilling.

Griffels en penselen
Behalve dat er deze week veel wordt gelezen, worden er ook prijzen uitgereikt. Elk jaar worden voorafgaand aan de Kinderboekenweek Zilveren Griffels en Zilveren Penselen toegekend. Tijdens de opening van de Kinderboekenweek zal bekend worden gemaakt wie de Gouden Griffel en Gouden Penseel heeft gewonnen. Kom jij deze boeken bekijken, lenen en lezen? 

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Breng geschiedenis tot leven en ontdek werelden van vroeger. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Inspiratie nodig? Neem hier dan eens een kijkje

De Bibliotheek De Groene Venen is super gezellig in oktober. Bezoek van 30 september tot en met 11 oktober de bibliotheek!

Cadeautje
In de Kinderboekenweek liggen voor bezoekers van de Bibliotheek De Groene Venen een paar gezellige cadeautjes klaar: de Kinderboekenkrant, Doekrant en voorleesgids. Met daarin leuke verhalen, boekentips, ideeën voor activiteiten en spelletjes voor jong en oud.

Leesplezier
Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met taal in aanraking komen. Zo leren zij meer woorden kennen en krijgen ze meer plezier in verhalen en lezen. Vergeleken met kinderen die niet worden voorgelezen, leren zij aantoonbaar sneller lezen. Van deze vaardigheid hebben zij hun hele schooltijd profijt, ook bij andere vakken dan taal. Plezier in lezen krijg je vooral in een fijne omgeving en met iemand die je helpt. De Kinderboekenweek is dan ook een prachtig moment om dit in praktijk te brengen. Kinderen die elke dag een half uurtje voorgelezen worden, krijgen iets onbetaalbaars mee. En de (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de Bibliotheek.

Meer in de Bibliotheek
Natuurlijk zien we je ook buiten de Kinderboekenweek graag in de Bibliotheek. Er zijn zoveel prachtige kinderboeken, ook over andere onderwerpen. De Bibliotheek De Groene Venen biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften én we organiseren regelmatig exposities, lezingen en cursussen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.