Week van de Mediawijsheid

  • Week van de Mediawijsheid

    Digitale gezondheidszorg

Tijdens de landelijke Week van de Mediawijsheid van 6 tot 13 november 2020 besteedt de Bibliotheek extra aandacht aan het onderwerp E-health, de digitale gezondheidszorg. 

Mijn gezondheid

Het digitale platform https://home.mijngezondheid.net/ wordt door veel huisartsenpraktijken en gezondheidscentra gebruikt.

Er wordt verwacht dat iedereen zich wel redt met dit digitale platform. Je kunt er online een afspraak maken, herhaalrecepten bestellen of een bericht sturen. Dat klinkt heel gemakkelijk, maar is het dat eigenlijk wel? En is het wel veilig?

Mijn gezondheid

Tijdens de Week van de Mediawijsheid komen er eenvoudige filmpjes, ervaringsverhalen, artikelen en interviews online met meer uitleg over dit onderwerp.

Ook is er een telefonisch spreekuur waar iedereen terecht kan met digitale problemen en verdere vragen.De Bibliotheek hoopt op deze manier een bijdrage te leveren aan de antwoorden op de vele vragen die bestaan over dit digitale platform en digitale veiligheid.

Cursussen

De Bibliotheek biedt allerlei cursussen om je verder te helpen op het gebied van taal- en digitale vaardigheden. Kijk hier voor de digitale cursussen. Kijk hier voor de taalcursussen. 

DATUM ONDERWERP MEER INFORMATIE
Maandag 9 november De deelnemende huisartsenpraktijken en apotheken uit Waddinxveen Klik hier voor het filmpje
Dinsdag 10 november De verhalen van gebruikers van mijngezondheid.net Volgt nog
Woensdag 11 november Een interview in Hart van Holland over de app en de cursussen van de Bibliotheek Volgt nog
Donderdag 12 november De telefonische helpdesk Tussen 14.30 uur en 16.30 uur kan je bellen naar Elja (06-16487549) of Manette (06-17101831) met al je vragen over het online patiƫntendossier.
Vrijdag 13 november Spetterende afsluiting Verrassing!!