Passend Lezen

Ben je dyslectisch en moet je boeken gaan lezen voor je lijst? Gaan uw ogen achteruit en wordt het te vermoeiend om Groteletterboeken te lezen? Heeft u door de ziekte van Parkinson moeite om uw boek vast te houden? Dan is de gratis dienst Passend Lezen iets voor u!

Iedereen met een leesbeperking kan gratis gebruiken maken van passendlezen.bibliotheek.nl. Dit is een gratis dienst die bedoeld is om leden van de Bibliotheek met een leesbeperking kennis te laten maken met Passend lezen. Bij Passend lezen via bibliotheek.nl kunnen de boeken met een internetverbinding geluisterd worden op iPad of computer (streaming)

Een boek luisteren via Passend lezen is anders dan een gewoon luisterboek luisteren: de voorleessnelheid is aan te passen, en er kan makkelijk geschakeld worden tussen hoofdstukken. Als dyslect is het bijvoorbeeld handig om het boek op de goede snelheid te luisteren terwijl je zelf het papieren boek leest.

Met uw ledenpas kunt u zich inschrijven via www.passendlezen.bibliotheek.nl  Bevalt deze dienst goed, maar wilt u gebruiken maken van uitgebreidere mogelijkheden zoals de app voor de telefoon, of heeft u geen internet en wilt u daisyroms bestellen voor een daisyspeler? U kunt dan voor 28 euro per jaar een lidmaatschap afsluiten via www.passendlezen.nl. Dit abonnement staat los van het abonnement van de Bibliotheek.

Meer informatie vindt u in de Bibliotheek.