Het Groot Dictee der Nederlandse Taal

Op zaterdag 15 december zendt NPO 1 het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2018 uit. Deze eerste radio editie is in samenwerking met De Taalstaat, Genootschap Onze Taal en de NPO. Wim Daniëls schrijft dit jaar het Dictee, dat voor het eerst live op de radio wordt uitgezonden. Frits Spits presenteert, Philip Freriks leest voor. De opname van het Dictee vindt plaats in de Bibliotheek in Haarlem. Bibliotheken in het land zijn uitgenodigd om hierbij aan te sluiten.

De Bibliotheek De Groene Venen doet mee. U ook? Meldt u aan!

Voor dit eerste regionale Groot Dictee der Nederlandse Taal worden inwoners, college en raadsleden, redactieleden en medewerkers en (taal) vrijwilligers uitgenodigd om mee te schrijven. Als we groepen kunnen samenstellen om er een competitie element in te brengen zullen we dat zeker doen!

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis (Waddinxveen) is de voorzitter van de jury en Brigitte Leferink verzorgt de lokale presentatie.

Datum: Zaterdag 15 december 2018
Tijd: 10.45 – 13.30 uur (inloop vanaf 10.30 uur)
Locatie: Cultuurhuys de Kroon, Gouweplein 1 te Waddinxveen.

Het Dictee start direct om 11.00 uur, vanaf 10.45 heten we u van harte welkom in de Theaterzaal. Aansluitend aan het dictee zal er een kopje soep geserveerd
worden en maakt de jury de winnaar(s) bekend.

Deelnemen is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden is noodzakelijk!