Bibliotheek Reeuwijk

de Bibliotheek in Reeuwijk is veranderd: Reeuwijk heeft een echte jeugdbieb bij de scholen in de Oude Tol gekregen.

Algemeen
Een groot deel van de jeugdcollectie van de Bibliotheek in Reeuwijk is verhuisd naar de schoollocatie de Oude Tol. In de Oude Tol is een Jeugdbibliotheek gerealiseerd. Voor de leerlingen van de scholen zal de Bibliotheek gebruikt worden als een Bibliotheek op School en na schooltijd zijn er twee momenten per week waarop de Bibliotheek voor alle kinderen uit Reeuwijk open is.
Het gebouw van de Bibliotheek aan de Van Staverenstraat is het Huis van Alles geworden en is verbouwd en gerenoveerd en anders ingedeeld. De Bibliotheek is opnieuw ingericht.

Openingstijden
Voor de openingstijden is zowel aansluiting gezocht met de schooltijden als ook gekeken naar de huidige bezoekersstromen:

Jeugdbibliotheek -
maandag 15.00 - 17.00 uur
woendsdag 11.00 - 14.00 uur
--------------------------------- ------------------------
Bibliotheek in Huis van Alles -
maandag 14.00 - 17.00 uur
dinsdag 19.00 - 20.00 uur
woensdag 10.00 - 12.00 uur
woensdag 14.00 - 17.00 uur
vrijdag 14.00 - 17.00 uur
zaterdag 10.00 - 13.00 uur

Verbouwing Huis van Alles en Bibliotheek aan de Van Staverenstraat is klaar!

Maandag 27 februari ging de deur weer open om 14.00 uur.
De reguliere openingstijden zijn weer van toepassing.

Wij nodigen u van harte uit onze nieuwe Bibliotheek in het Huis van Alles te komen bekijken!

Veelgestelde vragen
Hier vindt u antwoord op veelgestelde vragen rondom de Jeugdbibliotheek. 

Huis van Alles
Gemeente Bodegraven-Reeuwijk vindt het belangrijk dat ook in de kleine kernen in de gemeente voorzieningen in stand gehouden  worden. De Bibliotheek is een van de voorzieningen die een plaats heeft gekregen in het Huis van Alles, o.a. in Reeuwijk-Brug. Dat betekent dat u op dezelfde plek een bibliotheekvoorziening kunt blijven bezoeken. De Bibliotheek gaat het huidige gebouw delen met andere organisaties en zal daardoor kleiner worden. In het Huis van Alles aan de Van Staverenstraat zal alleen een volwassen collectie en een beperkte collectie voor kinderen tot 4 jaar worden gehandhaafd.

De Bibliotheek zal in het Huis van Alles activiteiten gaan organiseren als lezingen, ipadcursussen en ipadcafe's.

Tijdens de openingstijden zijn vrijwillige medewerkers (gastvrouwen/gastheren) aanwezig om u te ontvangen, hulp te bieden bij de zelfbediening of om uw vragen te beantwoorden. 

iDeal
Voor uw eigen gemak en de veiligheid van onze medewerkers adviseren wij u om met iDeal een tegoed op uw pas te zetten, zodat u na het inleveren van uw materialen niet op een andere plek in de Bibliotheek in de rij hoeft te staan om evt. boete, leengeld of reserveringsgeld te voldoen. Lees hier hoe u een tegoed op uw pas zet.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen via de digitale nieuwsbrief (aanmelden kan hier) en via de website. Heeft u vragen? Mail naar info@bibliotheekdegroenevenen.nl