Wij zijn gesloten

  • voor het ophalen van gereserveerde boeken

    op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur en zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Vandaag open

Bibliotheek Bodegraven
10:00 - 14:00
14:00 - 17:30
18:30 - 20:00
Bibliotheek Moordrecht
14:00 - 17:00
Bibliotheek Nieuwerkerk aan den IJssel
09:30 - 12:30
14:00 - 17:00
Bibliotheek Reeuwijk
14:00 - 17:00
Bibliotheek Waddinxveen
10:00 - 13:00
13:00 - 17:30
Bibliotheek Zevenhuizen
14:00 - 16:00
Bibliotheek Waarder
gesloten

Lockdown tot 26 mei, wel Afhaalservice gereserveerde materialen

De landelijke maatregelen in de strijd tegen het virus zijn fors aangescherpt. Vanaf dinsdag 15 december sluiten daarom alle vestigingen van onze Bibliotheek. Wij hopen op 26 mei weer open te gaan en jullie weer te mogen ontvangen.
Helaas komen meerdere activiteiten in deze periode te vervallen, worden activiteiten verschoven of vinden online plaats.
Wel is het mogelijk om gereserveerde materialen op te halen. Dit kan op werkdagen van 14.00 uur tot 16.00 uur. Hoe je materialen kunt reserveren lees je hieronder. Let op: de materialen staan alleen voor je klaar als je een bevestigingsmail hebt ontvangen.
Heb je nog boeken of andere materialen thuis, dan hoef je ze niet persé in te leveren. De uitleentermijn schuiven we namelijk op. Je krijgt geen boete tijdens de sluiting en als we weer open gaan, heb je genoeg tijd om je materialen in te leveren. Wil je de boeken wel inleveren, dan kan dat via de inleverbussen in de bibliotheken.
Houd voor informatie hierover de website goed in de gaten.

We vinden het jammer dat we je nu niet kunnen verwelkomen.

Benieuwd naar wat we wél voor je kunnen betekenen in deze tijd?

Lezen en Luisteren via de Online Bibliotheek kan altijd. Geniet van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt.

Afhaalservice reserveringen of een verrassingspakket aanvragen
Wil je ook boeken reserveren en afhalen?

Of wil je je laten verrassen: wij zoeken een tas met zes boeken voor je uit, die je kunt komen ophalen in de Bibliotheek. Ook kinderen kunnen gratis een verrassingstas aanvragen. Vraag je boekenpakket aan met het formulier.

Kijk voor meer informatie op: afhaalservice

Bezorgdienst 
Wij bezorgen boeken bij je thuis als je in verband met leeftijd of gezondheidsrisico’s nu niet zelf naar de Bibliotheek kunt komen. De bezorgservice is gratis, wel heb je een bibliotheekabonnement nodig. We hebben een bezorgdienst van boeken in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Zuidplas. Vul het formulier in

Heb je een vraag?

We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bereiken via info@bibliotheekdegroenevenen.nl

Blijf gezond en let goed op elkaar,
alle medewerkers van Bibliotheek De Groene Venen.
 

Veel gestelde vragen

Alle bibliotheken zijn gesloten t/m 26 mei;

Wanneer is de bibliotheek weer open?
De verwachting is dat de bibliotheken op woensdag 26 mei weer open gaan. De actuele openingstijden van onze vestigingen zijn hier te vinden.

Gaan de geplande activiteiten door?
De activiteiten op de vestigingen gaan helaas tot  26 mei niet door. Er zijn wel online activiteiten. Houd hiervoor de agenda in de gaten.

Ik ben ouder dan 70 jaar of behoor tot een kwetsbare groep. Bezorgen jullie ook boeken?
Je kunt gebruik maken van de bezorgservice van de Bibliotheek. Je kunt je hiervoor aanmelden via het formulier op de website.

Kan ik mijn materialen inleveren?
Ja, het inleveren van materialen is mogelijk via de inleverbussen. Je vindt deze bussen in Waddinxveen, Bodegraven, Moordrecht en Reeuwijk. Voor de vestigingen waar geen inleverbus is geldt dat het mogelijk is om je boeken in te leveren als je je reservering op komt halen. De uitleentermijn van materialen is voor iedereen automatisch verlengd. Je hoeft ze dus niet in te leveren tijdens de sluiting van de bibliotheek. We brengen geen boetes, ontstaan tijdens de lockdown, in rekening. Log in op Mijn Bibliotheek om je gegevens te raadplegen.  

Kan ik vanuit huis materialen reserveren?
Ja, dit is mogelijk. Je kunt ze dan ook ophalen in één van onze vestigingen. Meer informatie over reserveren.  Je reserveringen kun je op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 ophalen na ontvangst bevestigingsmail. Let op: de vestiging Waarder is alleen op maandag geopend. Heb je het maximaal aantal uitleningen op je pas staan? Dan lever je het geleende materiaal weer in als je je reservering komt ophalen.

Kan ik lid worden?
Is online nog steeds mogelijk. Kijk op lidworden. Onze collega’s van de klantenservice staan klaar om je je pasnummer te mailen, zodat je gelijk van de online bibliotheek gebruik kunt maken.


Ontdek wat de Bibliotheek voor je heeft

Wij hebben een overzicht gemaakt van dingen die je thuis kunt doen.

Jeugd

Wil je naar onze jeugd thuis pagina?

Taalhuis

Wil je thuis zelf oefenen met Nederlands?

Digitaal online

Wil je naar onze digitaal online pagina?

Werkzoekenden online

Wil je naar onze werkzoekenden online pagina?

Thuis online

Hier vind je de online diensten van de Bibliotheek: e-books en Luisterbieb. 

Digi-Taal

Hier vind je interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.