Aangepaste openingstijden

In het kader van de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid, heeft de Bibliotheek De Groene Venen besloten alle vestigingen tot en met dinsdag 28 april te sluiten. Ook zijn  alle activiteiten en spreekuren afgelast.

Op dit moment zijn wij aan het bekijken welke vormen van dienstverlening eventueel nog mogelijk zijn de komende periode. Op deze pagina vindt u het laatste nieuws.

Ook voor ons als Bibliotheek zijn het onzekere tijden, dingen die vandaag zijn afgesproken, kunnen morgen zomaar weer veranderen. Hou daarom deze website goed in de gaten. 

Excuses voor het ongemak. 


 

Veelgestelde vragen over de sluiting van de bibliotheek

Ik heb materialen thuis. Moet ik leengeld betalen als ik ze niet inlever?

Nee, geleende materialen hoeven nu niet ingeleverd te worden. Er wordt geen leengeld berekend over boeken die ingeleverd moeten worden in de periode dat we gesloten zijn.

Je kunt boeken verlengen via de bibliotheekapp of onze website. Lukt dat niet, is dat geen probleem. De sluiting van de Bibliotheken zal in elk geval niet als gevolg hebben dat je te laat geld moet betalen, daar zoeken we een oplossing voor.

Moet ik straks te laat geld betalen?

De sluiting van de Bibliotheek zorgt niet voor extra te laat geld. Alle uitleentermijnen zijn automatisch verlengd tot de week dat de Bibliotheek weer open gaat. Eventueel kun je via de app BibliotheekWise of de website je materialen verlengen.

Wat gebeurt er met gereserveerde boeken?

De boeken die je hebt gereserveerd en die zijn binnengekomen in de bibliotheek, blijven daar gewoon staan totdat de Bibliotheek weer open mag. Zodra we weer open zijn, heb je een week de tijd om je gereserveerde boek op te halen. Heb je net een reservering gemaakt en is het boek nog niet binnen? Dan kan het zijn dat het boek pas na 6 april gaat binnenkomen. Daar ontvang je dan tegen die tijd een e-mail over.

Kan ik wel boeken inleveren?

Op dit moment is het gewoon mogelijk om via de boekeninleverbussen materialen in te leveren. Deze materialen worden dan ook van je pas gehaald. Er zijn inleverbussen in de Bibliotheken: Bodegraven, Reeuwijk-Brug, Moerkapelle, Moordrecht en Waddinxveen.

Ik wil graag blijven lezen, waar kan ik terecht?

Heb je boeken of andere materialen van de Bibliotheek in huis? De uitleentermijn van reeds geleende materialen wordt verlengd totdat de Bibliotheken weer open zijn. Ook kun je gebruik maken van de online Bibliotheek. Je vindt er meer dan 26.000 e-books voor je pc, mobiel, tablet of e-reader en 3.600 luisterboeken voor kinderen, jongeren en volwassenen. 

Kan ik lid worden van de bibliotheek?

Je kunt hier online lid worden van de bibliotheek. Het is op het moment niet mogelijk om in de vestigingen lid te worden. www.bibliotheekdegroenevenen.nl/lidworden

Kan ik nu nog wel lezen?

Jazeker, je kunt nu boeken lezen uit de online Bibliotheek. Je kunt daar als lid van de Bibliotheek gratis e-books lenen. Ook zijn er extra luisterboeken toegevoegd aan de Luisterbieb. Hier vind je ook boeken voor niet-leden. Je vindt de mogelijkheden op onze thuis online pagina.

Ik heb hulp nodig bij een online Bibliotheek dienst

Wij helpen je graag! Je vindt de mogelijkheden op onze thuis online pagina

Heb je een andere vraag?

Voor meer informatie en vragen kun je het beste mailen naar info@bibliotheekdegroenevenen.nl

Telefonisch zijn wij bereikbaar op 0182-24 40 46.
Als je dit nummer belt, krijg je een voicemailbericht te horen. Spreek een bericht in, dan bellen we (binnen kantoortijden) zo spoedig mogelijk terug.


Ontdek wat de Bibliotheek voor je heeft

De Bibliotheek, het taalhuis en de scholen zijn dicht.
Wij hebben een overzicht gemaakt van dingen die je thuis kunt doen.

Jeugd

jeugd thuis

Wil je naar onze jeugd thuis pagina?

Taalhuis

Wil je thuis zelf oefenen met Nederlands?