Dorpsdichter gezocht

Woon je in Bodegraven-Reeuwijk, hou je van taal en schrijf je graag? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste dorpsdichter! Aanmelden kan nog tot 1 juli as.

Bibliotheek De Groene Venen is samen met het Evertshuis en het Bodegraafs Nieuwsblad op zoek naar een dorpsdichter. Wij zoeken een enthousiaste schrijver die twee keer per maand een (proza)gedicht wil schrijven over onderwerpen die de gemeente Bodegraven-Reeuwijk aangaan. Het gedicht wordt geplaatst in het Bodegraafs Nieuwsblad.

De functie mag ingevuld worden naar eigen inzicht en creativiteit. Onderwerpkeuze is eveneens vrij: van natuur of politiek tot aan een open dag of vervoer. Het onderwerp is soms actueel en soms niet. Het gedicht is soms lang, dan weer kort. Soms lijkt het gedicht meer op een stukje proza, soms rijmt het prachtig. Het kan en mag allemaal! Daarnaast zal de dorpsdichter gevraagd worden af en toe live een gedicht voor te dragen bij speciale gelegenheden.

Hou je van taal en schrijf je graag (ook al publiceerde je nog nooit) en voelt het als een uitdaging om je eigen gemeente in woorden te vangen: reageer dan voor 1 juli.
Er is 2500 euro beschikbaar gesteld door de culturele commissie Bodegraven-Reeuwijk als vergoeding. De functie start in september en duurt een
jaar.

Meer info en aanmelden: