Digitale Voorleestas

Voorleesfilmpjes

Ga met je kind aan de slag met een prentenboek.

Wat is de Digitale Voorleestas?

Ken je de Voorleestas? Dat is een tas met een prentenboek en opdrachtjes daarover. Deze tas is ook digitaal beschikbaar. In de Digitale Voorleestas vind je de link naar een filmpje waarin een prentenboek wordt voorgelezen. Met je bibliotheekabonnement kun je het filmpje gratis bekijken. En daarna kun je de zing-, spel- en praatopdrachtjes op het werkblad doen. Leuk en helemaal gratis. Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar.

Zijn de prentenboeken gratis?

Er zijn twee websites die de prentenboeken aanbieden: Bereslim en De Voorleeshoek. Deze zijn gratis voor kinderen (0 tot 18 jaar) die een pasje hebben van de bibliotheek. 

Hoe werkt de Digitale Voorleestas?

  1. Kies een prentenboek en open de pdf

    Vanuit de pdf klik je eerst door naar het voorleesfilmpje. Daarna kun je de opdrachten doen. Om het voorleesfilmpje te bekijken, moet je eerst inloggen. 

  2. Log in

    Vul het pasnummer van je bibliotheekpas of je mailadres in. En vul het wachtwoord in dat daar bij hoort. Als je het niet weet, klik dan op 'Wachtwoord vergeten'. En log in met je nieuwe wachtwoord.

  3. Klik op 'wachtwoord onthouden'

    Hierdoor hoef je de volgende keer niet opnieuw je inloggegevens in te vullen. En kun je direct het voorleesfilmpje zien.

Kies hier een Digitale Voorleestas

NIEUW - Viezeltje

Naar de Voorleestas


NIEUW - Bibi gaat naar de bieb

Naar de Voorleestas


NIEUW - De autocoureur

Naar de Voorleestas


Alle voorleestassen