VoorleesExpress Waddinxveen

Sinds januari 2016 organiseert de Bibliotheek De VoorleesExpress in Waddinxveen. Vrijwilligers lezen 20 weken lang voor in taalarme gezinnen. Om de kinderen een beetje extra bagage te geven in hun woordenschat en taalvaardigheid. Omdat voorlezen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van ieder kind. En natuurlijk omdat voorlezen heel veel plezier geeft!

Aanmelden

Wilt u een gezin aanmelden? Vul dan dit formulier in.

Vrijwilligers gezocht

De VoorleesExpress Waddinxveen is altijd op zoek naar vrijwillige voorlezers en coordinatoren. Houdt u van voorlezen en wilt u graag iets betekenen voor iemand anders? Doe mee met de VoorleesExpress als vrijwilliger! We werken met Voorleesseizoenen van 20 weken. Na elk voorleestraject kunt u bepalen of u aan de VoorleesExpress verbonden wilt blijven. Aanmelden als vrijwilliger kan hier

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project kunt u terecht bij:

Dorrie Pieterse, Projectleider VoorleesExpress Waddinxveen
E-mail: voorleesexpress@bibliotheekdegroenevenen.nl

 

De VoorleesExpress Waddinxveen wordt mogelijk gemaakt door

De VoorleesExpress Waddinxveen wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Waddinxveen, Oranjefonds, VSBfonds, Kansfonds, Kringloopwinkel De Kring, Rotary Waddinxveen en Boekhandel Burger.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

VSBfonds ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen actief meedoet, zich betrokken voelt en de kans heeft persoonlijk en maatschappelijk te groeien. Het fonds is actief op drie gebieden: Mens & Maatschappij voor sociale initiatieven die meedoen als doel hebben, Kunst & Cultuur voor plannen waardoor meer mensen kunnen genieten van kunst en cultureel erfgoed en Beurzen voor studenten die in het buitenland verder willen studeren of onderzoek doen. Het fonds steunt projecten met geld, kennis, ervaring en een professioneel netwerk.

Kansfonds (voorheen Skanfonds) is een landelijk fonds dat zich sterk maakt voor mensen in kwetsbare situaties. Vanuit de visie dat ieder mens telt, wil Kansfonds mensen bewegen naar elkaar om te zien. Er zijn gelukkig veel initiatieven die zich inzetten voor de kwetsbaren in hun omgeving. Mensen die al omkijken naar de ander. Die intiatieven steunt Kansfonds al 57 jaar met geld, kennis en energie. Op deze manier versterk je zowel de kwetsbare mens, als ook de samenleving als geheel. En dat draagt bij aan onze droom: een menselijke en sterke samenleving waarin we naar ieder mens omkijken.