VoorleesExpress Bodegraven-Reeuwijk

In Bodegraven wordt de VoorleesExpress uitgevoerd door Bureau Bousa, in samenwerking met de Bibliotheek

Samenwerking

De VoorleesExpress in Bodegraven is onderdeel van de VoorleesExpress Bibliotheek De Groene Venen. Bureau Bousa is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. De Bibliotheek is hierin partner. Ze levert de materialen, geeft voorlezers advies op het gebied van voorlezen en leuke boeken en huisvest twee dagen per week de projectleider van de VoorleesExpress Bodegraven. Verder verzorgt de Bibliotheek ook de promotie van het project op de website en in de digitale nieuwsbrief.

De Bibliotheek stelt gratis abonnementen beschikbaar voor de voorlezers, de kinderen en een ouder van het voorgelezen gezin. De voorlezer wordt met het gezin een keer in de Bibliotheek ontvangen voor een rondleiding. 

Een leesconsulent verzorgt 1 keer per voorleesseizoen een workshop, met thema's als interactief voorlezen, voorlezen aan peuters, digitale materialen en ouderbetrokkenheid.

Kansen voor ieder kind

Bureau Bousa organiseert in Bodegraven-Reeuwijk projecten voor kinderen en (groot)ouders in kwetsbare gezinnen om hen betere kansen en meer perspectief te bieden. Het zijn gezinnen waar de opvoeders migrant, laag opgeleid en/of laaggeletterd zijn, en die niet bereikt worden door reguliere organisaties. 

Bousa wil hen helpen om hun kinderen optimaal te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ze bieden de kinderen én hun ouders vaardigheden en zelfvertrouwen, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen.

De belangrijkste projecten van Bureau Bousa zijn de VoorleesExpress, de OKE-klas (Ouder-Kind-Educatie) en Schools's cool.
Meer over Bousa kunt u lezen op hun website: http://www.bousa.nl