VoorleesExpress Zuidplas

Sinds 1 januari 2017 is de Bibliotheek organisator van de VoorleesExpress in alle kernen van Zuidplas. Vrijwilligers lezen 20 weken lang voor in taalarme gezinnen. Om de kinderen een beetje extra bagage te geven in hun woordenschat en taalvaardigheid. Omdat voorlezen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van ieder kind. En natuurlijk omdat voorlezen heel veel plezier geeft!

Aanmelden

Wilt u een gezin aanmelden? Vul dan dit formulier in.

Vrijwilligers gezocht

De VoorleesExpress is altijd op zoek naar vrijwillige voorlezers. Houdt u van voorlezen en wilt u graag iets betekenen voor iemand anders? Doe mee met de VoorleesExpress als vrijwilliger! We werken met Voorleesseizoenen van 20 weken, u kunt instromen in januari en in september. Per seizoen kunt u bepalen of u aan de VoorleesExpress verbonden wilt blijven.

Aanmelden als vrijwilliger kan hier

Meer informatie

Meer informatie over de VoorleesExpress Zuidplas kunt u verkrijgen bij:

Dorrie Pieterse, projectleider VoorleesExpress

De VoorleesExpress wordt mogelijk gemaakt door...

De VoorleesExpress Zuidplas wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Zuidplas en het Oranjefonds.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.