Biebbouwers

Ben jij gek op Minecraft?

Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Dit jaar nemen we jullie iedere maand mee naar het verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt.

Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden. Aan de hand van die informatie bouw je het gebouw zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar: biebbouwers@probiblio.nl.

Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft bordspel cadeau!
 

Challenge #6: Bouw je Super Chillplek! (november 2020)

Ga aan de slag en stuur jouw chillplek voor 23 november naar ons op.

De BiebBouwers nemen je in november mee op reis door je hoofd. Je gaat fantaseren over waar jij het liefst chillt. Waar kom jij tot rust en voel je je het gelukkigst? Dat kan echt overal zijn: op een bergtop, op een wolk, in een ruimteschip of in de tent op de camping. Die plek ga je nabouwen met échte spullen en materialen. Dus geen Minecraft, maar Lego, Kapla, dekens, kussens, klei, marsepein... Alles mag! Cool toch!?

Een bunker van de Atlantikwall

Vorige maand bouwden jullie een bunker van de Atlantikwall.

Onze jury had hun handen er vol aan om er de mooiste uit te zoeken.

Uiteraard krijgt de bouwer van de mooiste bunker weer een prijs.

De opdracht voor november

Word jij af en toe ook zo druk in je kop? De hele dag achter de computer, gamen, school, appen, updaten en snapchatten? Zo af en toe moet je gewoon even zonder scherm en afleiding. Rust in je kop, even lekker hangen en je vervelen. Daar knapt een mens van op. De BiebBouwers gooien de computer een maandje aan de kant en gaan offline.

“Wat is dat nou!” Horen we jullie denken. “Geen challenge deze maand?” Nee hoor, wees maar niet bang. Want in deze maand doen we een offline challenge. Een uitdagende bouwopdracht, alleen niet op de computer.  

Chillplek

Deze maand nemen we jullie mee op reis in je hoofd. Je gaat fantaseren over waar jij het liefst chillt. Op welke plek kom jij tot rust en voel jij je het gelukkigst? En dat kan echt overal zijn. Op een bergtop, op een wolk, in een ruimteschip of in een tent op de camping.

Die plek ga je nabouwen met echte spullen en materialen. Dus geen Minecraft, maar Lego, Kapla, dekens, kussens, klei, marsepein, alles mag. Maak daar foto’s of een filmpje van met je… uhh, nou vooruit met je smartphone en stuur het resultaat voor 23 november naar biebbouwers@probiblio.nl. Cool toch?