Biebbouwers

Ben jij gek op Minecraft?

Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Dit jaar nemen we jullie iedere maand mee naar het verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt.

Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden. Aan de hand van die informatie bouw je het gebouw zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar: biebbouwers@probiblio.nl.

Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft bordspel cadeau!
 

Challenge #10: Bouw een waterhuis! (maart 2021)

Ga aan de slag en stuur jouw bouwwerk vóór 22 maart naar ons op.

Oh jee, lekkage! En niet zo'n beetje ook. De studio stroomt volledig vol met water... Dat wordt tijd voor maatregelen en jullie BiebBouwers gaan daarmee helpen!

De opdracht van maart

Het is je misschien opgevallen, maar het water in de rivieren stond in februari weer historisch hoog. En dat wordt zo langzamerhand een uitdaging. De aarde warmt op en het ijs smelt en daardoor stijgt het water.

Hoe houden wij in ons koude kikkerlandje dan nog droge voeten? In de nieuwe BiebBouwers Minecraftchallenge ga je daar over nadenken. Bouw je huis op, in of onder het water en zorg ervoor dat je droog kunt blijven wonen.

Bekijk het filmpje, lees de opdracht en ga aan de slag. Een mooie uitdaging voor de BiebBouwers!

Iedere maand organiseren de BiebBouwers van de bibliotheek een heuse Minecraftchallenge. Je gaat aan de slag met een uitdagende bouwopdracht met steeds een ander thema én met jouw bouwwerk maak je kans op een prijs! 

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. 

De winnaar wint het Minecraft-bordspel, het boek 'Erop of eronder' van Anne Pek en het BiebBouwers t-shirt! Ga aan de slag en stuur jouw bouwwerk vóór 22 maart naar ons op.