Biebbouwers

Ben jij gek op Minecraft?

Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Dit jaar nemen we jullie iedere maand mee naar het verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt.

Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden. Aan de hand van die informatie bouw je het gebouw zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar: biebbouwers@probiblio.nl.

Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft bordspel cadeau!
 

Challenge #4: Bouw de bibliotheek van de toekomst! (september 2020)

Ga aan de slag en stuur jouw toekomstbieb voor 21 september naar ons op.

Demira van Vaals is pas afgestudeerd en (in haar eigen woorden) "nu al de beste architect van op zijn minst de wereld". Toch heeft ze wat moeite met haar nieuwste opdracht: het bouwen van een supermoderne bibliotheek. Ze heeft namelijk geen idee hoe die eruit zou moeten zien! Demira is radeloos en vraagt de BiebBouwers om hulp. Dus hoe stel jij je de bibliotheek van morgen voor?

Scheepwrakken

Vorige maand doken we onder water en gingen we op zoek naar scheepswrakken van 17e-eeuwse oorlogsschepen.

Nou, die hebben we gevonden. Complete scheepskerkhoven kregen we toegestuurd! Onze jury had hun handen er vol aan om er de mooiste uit te zoeken.

En zoals jullie weten; de bouwer van het mooiste scheepswrak krijgt weer een prijs.

De opdracht voor september

Ook deze maand geven we jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt.

In september gaan jullie een heuse architecte helpen. Deze dame is gevraagd een bibliotheek te bouwen. Niet zomaar één, maar een supermoderne. Een bibliotheek van de toekomst. 

De bibliotheek van de toekomst

En ze komt er niet helemaal uit, dus mogen jullie voor haar bedenken wat er in een bibliotheek van morgen gebeurt. Zijn er nog wel boeken, boekenkasten, balies en hoe ziet zo’n bibliotheekgebouw er eigenlijk uit?

In het filmpje en de opdracht vertellen we jullie er alles over.