Biebbouwers

Ben jij gek op Minecraft?

Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Dit jaar nemen we jullie iedere maand mee naar het verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt.

Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden. Aan de hand van die informatie bouw je het gebouw zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar: biebbouwers@probiblio.nl.

Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft bordspel cadeau!
 

Ga aan de slag en stuur jouw bouwwerk voor 20 juli naar ons op.

Deze maand kunnen jullie van ons de boom in, want jullie gaan een waanzinnige boomhut maken. En niet zo maar een boomhut, maar één met de meest gekke, malle en rare kamers.

Jullie opdracht
Kruip in de huid van Andy en Terry en bouw een eigen Waanzinnige Boomhut in Minecraft. Jouw boomhut bestaat uit minimaal drie verdiepingen (maar meer mag natuurlijk ook). De boomhut moet voorzien in belangrijke levensbehoeften, zoals eten, slapen en douchen, maar het allerbelangrijkste is dat je ontzettend veel avonturen in jouw boomhut kan beleven!

In het filmpje en de lesbrief vertellen we jullie er alles over.