TOP titels

In alle vestigingen staan bestsellers sneller op de planken. Bibliotheek De Groene Venen selecteert speciaal voor haar publiek de nieuwste titels. Deze titels worden continu vernieuwd en in de Bibliotheek aantrekkelijk gepresenteerd.

Toptitel fictie boeken zijn te vinden in een speciaal display. De bezoeker heeft hiermee direct een totaaloverzicht van de nieuwste boektitels in de bibliotheek. 

De uitleentermijn is één week, waardoor de boeken weer sneller beschikbaar zijn voor de volgende klant. De omloopsnelheid van deze titels wordt ook vergroot doordat de boeken niet kunnen worden verlengd of gereserveerd. Het te-laat-geld is € 0,50 per dag. 

TOP 10 fictie week 42

 • Zomervacht

  Jaap Robben

  De dertienjarige Brian woont bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan. Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een renovatie tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt opgevangen. De vader, vooral gemotiveerd door de in het vooruitzicht gestelde vergoeding, haalt...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zomervacht

 • Parel; CeCe's verhaal

  Lucinda Riley

  Zeven zussen krijgen na het overlijden van hun rijke adoptiefvader aanwijzingen over hun afkomst. Deel 4 gaat over Celaneo die in Australië op zoek gaat naar haar familiegeschiedenis.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Parel; CeCe's verhaal

 • De straf die ze verdient

  Elizabeth George

  Inspecteur Lynley en sergeant Havers onderzoeken de zelfmoord van een wegens vermeend kindermisbruik opgepakte, alom gerespecteerde deken in het middeleeuwse stadje Ludlow.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De straf die ze verdient

 • Oktober

  Søren Sveistrup

  Als bij de lijken van wreed vermoorde jonge vrouwen in Kopenhagen steeds een kastanjepoppetje wordt aangetroffen, gaan rechercheurs Thulin en Hess op onderzoek uit.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Oktober

 • De nachtroos

  Lucinda Riley

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De nachtroos

 • Terug naar Neerpelt

  Lieve Joris

  In romanvorm vertelde herinneringen van de schrijfster aan haar jeugd in Neerpelt, haar ouders, en haar aan drugs verslaafde broer.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Terug naar Neerpelt

 • De Cock en de dood van een kerkrat

  Peter Römer

  Rechercheur De Cock en zijn collega Dick Vledder krijgen te maken met een dode vastgoedhandelaar en een dode jonge kraker.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De Cock en de dood van een kerkrat

 • Blindganger

  Michael Ondaatje

  Vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog laat een moeder haar twee kinderen achter onder de hoede van een onbekende onderhuurder.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Blindganger

 • Brieven aan Koos

  Tim Fransen

  Brieven van de cabaretier aan zijn impresario Koos Terpstra.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Brieven aan Koos

 • Goede mannen

  Arnon Grunberg

  Als zijn ongelukkige zoon voor de trein springt, komt het leven van de vader op zijn kop te staan en het noodlot blijft hem daarna achtervolgen, hoezeer hij ook zijn best doet om postief te blijven.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Goede mannen

TOP 10 non-fictie week 42

Boeken TOP 10

TOP 10 kind & jeugd week 42

 • Kom erbij

  Milja Praagman;Stichting voor de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kom erbij

 • Lampje

  Annet Schaap

  Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, steekt elke avond het licht in de vuurtoren aan. Als op een stormachtige avond de lucifers op zijn, strandt een schip op de kust. Lampje wordt ondergebracht in het huis van de admiraal, waar een monster schijnt te wonen. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Lampje

 • Liefdeskriebels; avonturen van een niet-zo-geheime datingramp

  Rachel Renée Russell

  Het is bijna zomervakantie. Nikki wil allerlei leuke dingen gaan doen met haar vriendinnen en haar vriendje Brandon. Maar dan komt er een nieuwe jongen op school die heel erg geïnteresseerd is in Nikki. Wat moet ze doen? Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Liefdeskriebels; avonturen van een niet-zo-geheime datingramp

 • Jij ook van mij!

  Vivian den Hollander

  Het is herfst en Lisa gaat met opa en oma naar een huisje in het bos. Daar maakt ze een nieuw vriendje, Sami. Maar Jimmy komt ook langs. Gelukkig kun je meerdere vriendjes tegelijk hebben! Prentenboek met vrolijke tekeningen in zachte kleuren en uitgebreide tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Jij ook van mij!

 • Allemaal vriendjes; grappige, bijzondere en zielige versjes over vriendschap

  Marianne Busser;Ron Schröder

  Grappige én serieuze versjes over verschillende aspecten van vriendschap: over een beste vriend of een geheime, maar ook over eenzaamheid en gepest worden. Met paginagrote kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Allemaal vriendjes; grappige, bijzondere en zielige versjes over vriendschap

 • De clan van de Rode Vos

  John Flanagan

  Maddie komt oog in oog te staan met de leider van De Clan van de Rode Vos. De Clan heeft het voorzien op de troon van het koninkrijk Araluen, omdat zij het niet eens zijn met een vrouw als troonopvolger. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De clan van de Rode Vos

 • Wegwezen

  Jeff Kinney

  Om de stress van de feestdagen en het koude weer te ontlopen gaat de familie Botermans op vakantie in een resort op een tropisch eiland. Wat een heel ontspannen vakantie had moeten worden, verandert in een nachtmerrie van zonnesteken, darmproblemen en gitige beestjes. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wegwezen

 • Juf Braaksel en de magische ring

  Carry Slee

  Lotte moet, tegen haar zin, haar stiefvader helpen bij het opzetten van zijn bedrijf. En op school zorgt het nieuwe schoolhoofd, de nare juf Brakel, voor veel onrust. Lotte en haar beste vriend Thijs hopen dat de geheime, magische ring van juf Evi voor een oplossing kan zorgen. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Juf Braaksel en de magische ring

 • Dolfje en Noura

  Paul van Loon

  Dolfje en Noura zijn stiekem in het huis van mevrouw Krijtjes. Ze komen er terecht in een vreemde sprookjeswereld. Alles lijkt daar anders, ook Noura. Maar het huis van mevrouw Krijtjes wordt binnenkort gesloopt. Kunnen Dolfje en Noura op tijd uit de sprookjeswereld ontsnappen? Vanaf ca. 7,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dolfje en Noura

 • De reuzenperzik

  Roald Dahl

  James Henry Trotter heeft geen ouders meer. Door zijn tantes wordt hij erg wreed behandeld. Hij weet niet wat hem overkomt als er een reusachtige perzik groeit, waarin hij kan ontsnappen om met hele grote insecten een avontuurlijke reis te maken. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De reuzenperzik