Passend Lezen

75.000 gesproken boeken voor iedereen met een leesbeperking

75.000 gesproken boeken! Exclusief voor iedereen met een leesbeperking. Om te lezen, heb je geen letters nodig. Een goed verhaal zit immers tussen je oren, speelt zich af in je eigen fantasie. Daarom biedt de Bibliotheek een collectie van 75.000 gesproken boeken, exclusief voor mensen met een leesbeperking.

Gesproken boeken zijn speciaal ontwikkeld voor leden van de Bibliotheek die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Maar ook als je een andere beperking hebt waardoor lezen niet of moeilijk gaat, kun je gebruikmaken van gesproken boeken. Om gebruik te maken van de gesproken boeken, geef je bij het inschrijven aan dat je een leesbeperking hebt. Medewerkers van Bibliotheekservice Passend Lezen nemen contact met je op om de gegevens en de verklaring te bevestigen.

Word lid van Passend Lezen!
Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, heb je bij Bibliotheekservice Passend Lezen toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken in gesproken vorm. De collectie Audiolezen bestaat uit ruim 75.000 gesproken boeken! En van elke titel kun je een fragment beluisteren. Nieuwsgierig? Ga naar Passend Lezen.nl

Passend Lezen via de Openbare Bibliotheek is voor leden van de Openbare Bibliotheek gratis. Ga naar passendlezen.nl/lidworden en kies voor Lid worden via de Openbare Bibliotheek. Nadat je alle gegevens hebt ingevuld en je leesbeperking hebt aangegeven word je eerst doorgelinkt naar een pagina van de Openbare Bibliotheek, daarna kom je automatisch weer bij de pagina van Bibliotheekservice Passend Lezen.

Aanmelden

Je krijgt na aanmelding direct toegang tot de 75.000 gesproken boeken. Zet de titels die je wilt lezen op je digitale boekenplank. Je kunt maximaal 15 boeken tegelijk op je boekenplank zetten om te beluisteren. Je bepaalt zelf wanneer je boeken toevoegt en/of verwijdert van je boekenplank.

Lidmaatschap via de Openbare Bibliotheek
• Lidmaatschap ‘lokale’ bibliotheek
• Verklaring leesbeperking
• +75.000 gesproken boeken
• Alleen audiolezen – streaming titels
• Luisteren via de online player

Gesproken boek of luisterboek?
Veel boeken zijn tegenwoordig verkrijgbaar als luisterboek. Hoewel een gesproken boek en een luisterboek veel op elkaar lijken, zijn ze niet helemaal hetzelfde. Gesproken boeken zijn exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking en zijn volledig afgestemd op hun wensen. Zo worden de boeken op een rustig tempo ingesproken zonder te veel intonatie. Ook kun je door een gesproken boek navigeren om bijvoorbeeld naar een volgend hoofdstuk te gaan.

Luister naar 75.000 gesproken boeken

Bij Passend Lezen vind je onder Audiolezen een groot aantal boeken in gesproken vorm. De collectie bestaat uit meer dan 75.000 gesproken boeken. Van streekroman tot detective, van Maarten ’t Hart tot Dan Brown. En dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor. De collectie wordt maandelijks uitgebreid met nieuwe titels.
 

Hoe kan je boeken luisteren?
De collectie boeken van Bibliotheekservice Passend Lezen omvat meer dan 75.000 gesproken boeken. Van roman tot detective tot biografie. Je kunt gesproken boeken beluisteren via streaming. Om boeken op je boekenplank te zetten en af te spelen heb je een werkende internetverbinding nodig. Je kunt de gesproken boeken afspelen op een pc, tablet, smartphone. Hiervoor gebruik je de online player.

Hoe bestel ik een boek?

Hoe zoek ik in de catalogus?

Superboek

super

Lekker lezen met je oren! Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in de app Daisylezer of op Daisy-cd. Heb je een leesbeperking? Schrijf je dan gratis in en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Lezen voor je Lijst

lijst

Moeite met lezen voor je lijst? Ga dan luisteren!
Meer dan 75.000 gesproken boeken. Een ruime keuze voor de literatuurlijst Nederlands, Engels, Frans en Duits. Streamen of downloaden, dus luisteren waar en wanneer je wilt. Gratis voor iedereen tot 18 jaar met een leesbeperking, zoals slechtziendheid, dyslexie of adhd.

Luister altijd & overal

Met Daisylezer kun je op ieder gewenst moment luisteren naar de gesproken boeken, kranten en tijdschriften in Daisy-formaat die worden aangeboden door Bibliotheekservice Passend Lezen.

pas

Word lid van Bibliotheekservice Passend Lezen!

Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent.Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

De collectie van Bibliotheekservice Passend Lezen bestaat uit meer dan 75.000 gesproken boeken en een uitgebreide kiosk met circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften. Aanvullend zijn er ruim 15.000 brailleboeken verkrijgbaar.

Daarmee komt leesplezier binnen ieders bereik.