Muziekweb Top 5 Oktober 2017

Boe! De kinderboekenweek staat in 2017 in het teken van het thema ‘Gruwelijk eng’. Nou, daar kunnen schrijvers en illustratoren natuurlijk wel wat mee. Maar muzikanten ook! Speciaal voor de kinderboekenweek heeft Muziekweb een playlist samengesteld van de leukste horror-muziek voor kinderen.

1. Welkom in de griezelbus – VOF de Kunst
VOF de Kunst maakte meerdere griezelcd’s vol trollen, spinnen en krokodillen. Hier zingt de band over de griezelbus, bekend van de verhalen van griezelschrijver Paul van Loon.

2. Monster in de kast – Kinderen voor Kinderen
Natuurlijk mag het bekendste kinderkoor niet ontbreken in deze lijst. Kinderen voor Kinderen maakte meerdere liedjes over bang zijn, maar dit is de meest opvallende. De vrolijke melodie maakt alles toch net even wat minder eng.

3. Enge dingen – De Familie Knots
De populaire kinderserie De Familie Knots (1980-1984) draaide om leuke verhaaltjes met onder anderen Tante Til, Onkel X en Neef Herbert. Maar er waren ook mooie popnummers. Dit funky liedje werd gezongen door Jan-Simon Minkema.

4. De engste dingen – Samba Salad
Samba Salad maakt muziektheater voor kinderen. Het gezelschap beheerst veel stijlen en zingt hier een liedje waar The Beatles zich niet voor zouden schamen.

5. In het donker – Lot Lohr
Ieder kind herkent de angst die Lot Lohr bezingt in dit zwoele Sesamstraat-nummer. Je hoort ook nog Ieniemienie gillen als je goed oplet.

Deze en 6 miljoen andere liedjes zijn te beluisteren met Muziekweb in de Bibliotheek.

Muziek luisteren in de Bibliotheek

MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale Bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 4,5 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.

Muzieknieuws

  1. Basiscollectie klassiek : Huwelijksleed en levensdrift (over Schönbergs vroege jaren)

    Het was het einde van een tijdperk. Zo leek het althans toen op 9 december 1907 zo’n 200 fans zich op een treinperron in Wenen verzamelden om Gustav Mahleruit te zwaaien. De periode daarvoor was hij de...

    16 oktober 2017

    Bekijk details van Basiscollectie klassiek : Huwelijksleed en levensdrift (over Schönbergs vroege jaren)

Meer muzieknieuws

Mogelijk gemaakt door: Muziekweb

Muziek lenen bij de Bibliotheek

Muziekweb biedt een landelijke dienst om muziek te kunnen lenen. Cd’s, muziek-dvd’s en lp’s kunnen 7 dagen per week, 24 uur per dag aangevraagd en naar de lokale Bibliotheek verstuurd worden. Momenteel zijn er zo'n 500.000 cd's, 300.000 lp’s en 30.000 muziek dvd's te leen.