Muziekweb Top 5 januari 2018

Bij elk weerzien in januari is het een heet hangijzer: mag je elkaar nog ‘gelukkig nieuwjaar’ wensen of niet? Officieus mag het tot 6 januari oftewel de christelijke feestdag Driekoningen. Op die dag wordt in de kerk (en in veel landen ook in het openbaar) stilgestaan bij het verhaal van de drie wijzen uit het Oosten. Zij volgden een ster die hen naar het kindeke Jezus leidde. Het verhaal heeft meerdere musici geïnspireerd.

Deze en 6 miljoen andere liedjes zijn te beluisteren met Muziekweb in de Bibliotheek.

Muziek luisteren in de Bibliotheek

MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale Bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 4,5 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.

Muzieknieuws

  1. Basiscollectie klassiek: Bachs Matthäuspassion

    In de laatste weken voor Pasen zal Nederland opnieuw het land zijn met meer uitvoeringen van Bachs Matthäuspassion per district dan waar ook ter wereld. Bachs passiemuziek is echter te groot voor één uitvoeringstraditie....

    13 maart 2018

    Bekijk details van Basiscollectie klassiek: Bachs Matthäuspassion

Meer muzieknieuws

Mogelijk gemaakt door: Muziekweb

Muziek lenen bij de Bibliotheek

Muziekweb biedt een landelijke dienst om muziek te kunnen lenen. Cd’s, muziek-dvd’s en lp’s kunnen 7 dagen per week, 24 uur per dag aangevraagd en naar de lokale Bibliotheek verstuurd worden. Momenteel zijn er zo'n 500.000 cd's, 300.000 lp’s en 30.000 muziek dvd's te leen.