Historisch OntmoetingsPunt

Geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is het HOP een ontmoetingspunt voor u! Het HOP staat namelijk voor Historisch OntmoetingsPunt en is speciaal ingericht voor diegene die geïnteresseerd is in geschiedenis. Het HOP bevindt zich in de Bibliotheek Waddinxveen.

Historisch OntmoetingsPunt
Het Historisch OntmoetingsPunt is een gezellig ingerichte vitrine gevuld door plaatselijke historie in de vorm van exposities, digitale informatie en boeken. In het HOP is er naast de lokale geschiedenis ook regionale geschiedenis te vinden.

Samenwerkingsproject
Het HOP is ontstaan door en in samenwerking met het Streekarchief Midden-Holland, het Historisch Genootschap Waddinxveen en Bibliotheek De Groene Venen.

Lezingen in het HOP
Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd zoals workshops, lezingen en tentoonstellingen. Deze workshops en lezingen worden gegeven door een medewerker van het Streekarchief Midden-Holland of het Historische genootschap en kunnen tegen betaling worden bijgewoond. Aanmelden is gewenst.

Ontmoeten
De interactie die vaak ontstaat tijdens de verschillende lezingen is precies waarvoor het HOP is opgericht. Elkaar ontmoeten en verhalen en gebeurtenissen met elkaar delen over lang vervlogen tijden. Maar ook het overbrengen op de jongere generaties zodat men weet wat er in vroeger tijden afspeelde in Waddinxveen.

Exposeren in het HOP?
Uw eigen tentoonstelling in het HOP? Het HOP heeft een kleine tentoonstellingsruimte die bestaat uit een vitrine en wandpanelen. Heeft u zelf een leuke verzameling van historisch materiaal zoals schoolschriften en -boeken, koekblikken, bus- en tramkaartjes, foto's of gereedschap? Laat u zich bij creatief werk door geschiedenis inspireren? Heeft uw school een leuk project gedaan over historisch Waddinxveen? Laat het zien in het HOP!