E-books lenen bij de Bibliotheek: hoe werkt het?

Als u lid bent van de Bibliotheek kunt u elke 3 weken tot wel 10 e-books tegelijk lenen. Dat kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt ook nooit te laat zijn met het inleveren van geleende e-books, want ‘terugbrengen’ gaat automatisch. Heeft u uw e-book nog niet uit? Geen probleem: u kunt ‘m onbeperkt verlengen. Lezen kan op elk apparaat; u hoeft dus niet per se een e-reader te hebben. Het kan ook op een smartphone of tablet.

Hoe werkt het?
De meest gestelde vragen over hoe u e-books kunt lenen en wat u daarvoor nodig heeft vindt u hier op een rijtje.

• De e-books zijn te vinden op de e-book pagina van bibliotheek.nl
    De eerste keer dat u e-books leent, moet u een webaccount aanmaken.

Alleen voor leden
De e-books zijn alleen beschikbaar voor leden van de Bibliotheek. Het aanbod is gericht op volwassenen.

App downloaden
De App Bibliotheek waarmee u e-books kunt lezen op uw smartphone of tablet is gratis te downloaden in de App Store en Google Play.

Digitaal Inloopcafé
Hebt u vragen over het e-bookplatform? Kom dan naar ons gratis Digitaal Inloop Café! Tijdens dit inloopspreekuur bent u welkom voor al uw vragen op het gebied van tablets (iPad of Android), smartphones, e-boeken en Internet. In het Digitaal (Inloop) Café zijn ervaringsdeskundigen van de Bibliotheek aanwezig.

• Bodegraven: iedere eerste vrijdagmiddag van de maand, van 14.00 uur  - 16.00 uur
  • Waddinxveen: iedere eerste dinsdagmiddag van de maand, van 14.00 – 16.00 uur

In de maand juni zijn er een beperkt aantal Inloopcafé's.
In de maanden juli en augustus zijn de Inloopcafé's gesloten ivm de zomervakantie.

Hoe vullen wij onze digitale boekenkast?
Hoewel je op onlinebibliotheek.nl duizenden e-books vindt; hebben we niet álle e-books die in Nederland te krijgen zijn. Bovendien kunnen e-books die we eerder wél hadden nu niet meer beschikbaar zijn. Hoe zit dat? Dat komt doordat er op e-books geen leenrecht van toepassing is en het daarmee niet vanzelfsprekend is dat we een e-book mogen uitlenen. Of dat een e-book beschikbaar is voor de e-reader. Daarvoor moeten de Bibliotheken eerst afspraken maken met uitgevers en schrijvers. De e-bookcollectie van de Bibliotheek zal wel voortdurend worden aangevuld. Er valt dus steeds iets nieuws te ontdekken en te lezen!