Kinderboekenweek 2020

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Breng geschiedenis tot leven en ontdek werelden van vroeger. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Winnaar Gouden Griffel: Uit Elkaar

Bette Westera Uit elkaar

Uit elkaar van Bette Westera is bekroond met de Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek van 2020.

Winnaar Gouden Penseel: Hup Herman!

Yvonne Jagtenberg Hup Herman!

Hup Herman! van Yvonne Jagtenberg won het Gouden Penseel, de prijs voor het best geĆÆllustreerde kinderboek van 2020

Bookflix

Bookflix - lees jezelf door de tijd.

De Bookflix opent in PowerPoint. Voordat je begint: Schakel bij het openen van de presentie de inhoud in (zie afbeelding), geef de presentatie de tijd om te laden en zet het geluid aan voor een optimale Bookflix ervaring.

In deze Bookflix kun je zelf op zoek naar een passend boek. Wie leest er? Selecteer je groep en bedenk uit welke tijd jij wilt gaan lezen. Klik op een kaft en lees jezelf in. Bij de meeste boeken is een boektrailer te vinden. Zo weet je nog beter wat je kunt verwachten. Is dit een boek voor jou? Reserveren maar! Nog niet gevonden wat je zocht? Reis dan verder door de tijd. Kies een ander boek of tijdvak.

Spannende boeken over geschiedenis


Zilveren griffels en Penselen 2020

De Voorleeshoek

De boekjes van De Voorleeshoek komen van een heel bijzondere locatie deze Kinderboekenweek... Log in met je bibliotheekaccount en bekijk Isabelle Boem en andere voorleesfilmpjes. 

Kinderen voor Kinderen - En toen?

Speciaal voor de Kinderboekenweek maakte Kinderen voor Kinderen een toffe videoclip. Bekijk de officiĆ«le Kinderboekenweek videoclip En toen?. Wat vind jij ervan?


Werkstuk of spreekbeurt?

Hieronder vind je allerlei leuke informatie binnen het thema Geschiedenis.


E-books over geschiedenis

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl