Online ontmoeting met Maria Genova, de schrijfster van o.a. “Komt een vrouw bij de h@cker!”

19 mei 2021, van 20:00 tot 21:30 | Online via link

Kosten: Gratis

Woensdag 19 mei organiseert de Bibliotheek een online schrijversavond met de bekende schrijver en onderzoeksjournaliste Maria Genova. Maria -bekend van het o.a. het boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ en het jeugdboek “What the h@ck” neemt ons tijdens deze avond mee in de schimmige wereld van privacy, identiteitsfraude en cybercrime.

In eerder genoemde boeken beschrijft zij hoe ernstig de gevolgen hiervan kunnen zijn.
Want even de schokkende cijfers: vorig jaar werden meer dan drie miljoen mensen slachtoffer van cybercrime, van jong tot oud en van laagopgeleid tot hoogopgeleid.

Tijdens deze laagdrempelige en interessante lezing vertelt Maria over de nieuwste trucs van hackers en wat de meeste mensen online kunnen verbeteren.
Meestal is dat heel simpel op te lossen. Hoe onthoud je bijvoorbeeld tientallen verschillende wachtwoorden en waarom mag je niet hetzelfde wachtwoord voor verschillende websites gebruiken? Trap je in een vals Whatsapp bericht of in een LinkedIN-verzoek van een hacker? Hoe herken je de betere phishingmails? Kan een wifi-deurbel of een beveiligingscamera toegang geven tot alle vertrouwelijke informatie op je laptop? Hoe herken je een kwaadaardige app?
Maria neemt je ook kort mee naar de digitale toekomst, waar cybercrime explosief groeit en steeds meer schendingen van onze privacy plaatsvinden.
Hoe kun je jezelf tegen cybercriminelen en datalekken beschermen?

Schrijf je snel in voor 19 mei (20.00 – 21.30 uur) en test je kennis tijdens deze inspirerende online sessie. Maria heeft ook nog een verrassing voor diegene met de beste anti-cybercrime skills.

Datum lezing
woensdagavond 19 mei 2021

Aanvang
20.00 uur

Locatie
Online via een link. Deze ontvang je na jouw inschrijving.

Kosten
Gratis