Maarten van Rossum vertelt

28 januari 2022, van 20:15 tot 22:30 | Dorpshuis Swanla | Burg. Klinkhamerweg 84d | Zevenhuizen

Kosten: €12,50

Kon jij er de vorige keer niet bij zijn? Dan krijg je nu nog een kans! Nederlands bekendste historicus en Amerikadeskundige Maarten van Rossem komt op vrijdagavond 28 januari naar Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Op zijn eigen nuchtere manier beschrijft hij graag wat hij van de huidige situatie in Amerika vindt.

Maarten van Rossem vertelt in Zevenhuizen

Wat vindt hij van de situatie in Amerika en alle onrust?

Nederlands bekendste historicus en Amerikadeskundige Maarten van Rossem komt naar Zevenhuizen. Tegenwoordig is hij een graag geziene gast in tv-programma’s zoals Jinek en De Wereld Draait Door. Ook heeft hij een eigen tijdschrift Maarten! waar zijn nuchtere en relativerende analyses te lezen zijn.

Maarten wordt in Zeist geboren, als oudste van drie kinderen. Hij groeit daarna op in Wageningen waar zijn vader als entomoloog werkt. Door zijn neefjes en nichtjes leert hij meer over de Verenigde Staten. Zij wonen hier en bij een bezoek nemen zij een fotocamera mee. Zij hebben zijn kijk op de Verenigde Staten veranderd, aangezien hij altijd dacht dat iedereen rijk was in Amerika. Hij gaat geschiedenis studeren, wat hem eigenlijk heel erg tegenvalt. Wel leest hij veel en graag en vooral alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft. De verkiezingen verbazen hem keer op keer en volgt hij op de voet. Hij heeft diverse boeken en artikelen geschreven over deze onderwerpen. Dit heeft geleid tot een uitnodiging bij de televisie. Zijn mening werd opgemerkt, waardoor hij vaker werd uitgenodigd.

Ook nu, anno 2020 zijn de gemoederen rondom de Verenigde Staten weer aangewakkerd. Maarten van Rossem beschrijft op zijn eigen nuchtere manier wat hij van de situatie vindt. A.s. vrijdagavond 28 januari 2022 komt hij naar Dorpshuis Swanla te Zevenhuizen, waar hij graag het gesprek aangaat. Wij organiseren i.s.m. Boekhandel Burger en het Dorpshuis deze avond.
 

Datum                Vrijdagavond 28 januari 2022

Aanvang             20.15 uur
Adres                 Dorpshuis Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 84d, Zevenhuizen (ZH)
Toegang             €12,50, Voordeel met je Biebpas € 2,50
Kaartverkoop      www.dorpshuis.nl en aan de balie van de bibliotheek in Zevenhuizen.

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Burger en Dorpshuis Swanla.