Historische lezing ‘Brandweer Waddinxveen 90 jaar’

28 november 2017 | Cultuurhuys De Kroon | Gouweplein 1 | Waddinxveen

Kosten: gratis

De Bibliotheek De Groene Venen organiseert in samenwerking met het Streekarchief Midden-Holland en het Historisch Genootschap Waddinxveen een historische lezing over de geschiedenis van de Waddinxveense brandweer.

In opmaat naar de feestweek in 2018 (het 90-jarig jubileum) duikt de brandweer in november met een historische lezing alvast terug in zijn eigen geschiedenis.

De geschiedenis van het huidige brandweerkorps begint in 1927 met een nieuwe ‘verordening op de vrijwillige brandweer in de gemeente Waddinxveen’. Hierin werd onder meer de organisatiestructuur vastgelegd en bepaald dat de ‘automobiel-motorbrandspuit’ bij het raadhuis zou komen te staan. In de loop van de twintigste eeuw hebben de organisatie, de taken en het materieel de nodige veranderingen doorgemaakt. Zo verschoof het accent van brandbestrijding naar brandpreventie, kwam nieuw materieel beschikbaar en werden zowel de organisatie als de titelvoering een aantal keren aangepast aan de ‘huidige tijden’.

Naast deze geschiedenis gaan de sprekers ook in op opmerkelijke branden die in het collectieve geheugen van Waddinxveen gegrift staan, én passeren vele korpsen en ploegen de revue.

• Wanneer :    dinsdag 28 november 2017
  • Waar :          Cultuurhuys De Kroon, Gouweplein 1, Waddinxveen
  • Aanvang :     zaal open vanaf 19.30 uur en aanvang 20.00 uur
  • Aanmelden :  kan hier

De toegang is gratis. Wij verwachten veel bezoekers dus reserveer op tijd want vol is vol!