Charles Groenhuijsen - Optimisten hebben de hele wereld

29 maart 2019, 20:00 | Cultuurhuys De Kroon | Gouweplein 1 | Waddinxveen

Kosten: €15

Nooit eerder in de geschiedenis waren we veiliger, gezonder, rijker en beter opgeleid dan nu. Vrouwen bereikten in de laatste 100 jaar meer dan in de 100-duizend jaar daarvoor. De jeugd van tegenwoordig is de best geïnformeerde jonge generatie uit de wereldgeschiedenis. We horen bijvoorbeeld tot de gelukkigste landen ter wereld! Echt waar!

Ik bespreek in mijn theaterprogramma onze toekomst. Nu eens niet in de rol die u van mij kent als TV-correspondent of commentator over Donald Trump. Ik vertel mijn eigen verhaal over optimisme. En ik doe wat ik al heel lang wil doen: ik maak er muziek bij en speel gitaar. 

Natuurlijk zijn er wereldwijd grote uitdagingen (klimaat, ongelijkheid, geweld en terrorisme en banenverlies door robots), maar er is meer goed dan slecht nieuws.

Bij al die vooruitgang scoort Nederland wereldwijd opperbest (we staan aan de top met zorg, onderwijs, infrastructuur en gelijkheid). Ik vergelijk het natuurlijk met Amerika, mijn tweede vaderland, waar ik 23 jaar woonde. Dan doet Nederland het echt beter. 

Van de 200 landen in de wereld kunnen er pakweg 190 landen (ja, ook de VS!) jaloers op ons zijn. Waarom zijn we daar niet wat vaker trots op? Ik ga daarover in debat met mijn publiek. 

Wie weet lukt het mij om u tijdens mijn vrolijke voorstelling aan het denken te zetten. Optimisten bereiken meer dan pessimisten. Toch?

Tijdens de lezing gaat Charles Groenhuijsen in op onzekerheid en angst over de toekomst in Nederland. In zijn programma probeert hij wat tegenwicht te bieden en met toehoorders in discussie te gaan. Laten we wat positiever denken. Optimisme en geluk overkomen ons niet. Het is een keuze voor negatief of positief denken.

De lezing wordt georganiseerd door de Bibliotheek i.s.m. Boekhandel Burger.

Datum lezing
Vrijdagavond 29 maart 2019

Aanvang
20.00 uur

Adres
Cultuurhuys De Kroon, Gouweplein 1 in Waddinxveen

Toegang
€15,00, voordeel met je Biebpas € 2,50

Kaartverkoop
Via www.cultuurhuysdekroon.nl en de informatiebalie van Culthuys De Kroon

Boekhandel Burger is aanwezig. Het wordt een gezellige en interessante avond, komt u ook?