Celal Altuntas

18 mei 2018, van 20:00 tot 22:00 | Cultuurhuys de Kroon

Kosten: € 10,00, korting Voordeel met je Biebpas € 2,50

Celal Altuntas verzorgt op vrijdagavond 18 mei een lezing in Cultuurhuys de Kroon te Waddinxveen over en uit eigen werk. De lezing wordt georganiseerd i.s.m. Boekhandel Burger. Leden van de Bibliotheek krijgen bij het kopen van een toegangskaart een korting van € 2,50

 

Celal Altuntas (1972, Diyarbakir, Turks Koerdistan) kwam in 1992 als vluchteling naar Nederland. In 1993 verhuisde hij naar Waddinxveen en pas in 1997 kreeg hij een verblijfsvergunning. In Turkije had hij met veel moeite de basisschool afgemaakt. Hij was een Koerdische schaapherder, op de vlucht voor de Turkse overheid vanwege politieke redenen.

Altuntas is schrijver en publicist, en werkt als jeugd en gezinscoach, en is eerwraakdeskundige. Zijn (derde) boek Regen zonder modder, het leven van een asielzoeker in Nederland, begint direct na Altuntas’ aankomst in Aanmeldcentrum Rijsbergen en beschrijft zijn lange asielprocedure, zijn integratie in Nederland en in het bijzonder in Waddinxveen en zijn idee van Nederlanderschap.

Altuntas is criticaster van onderdrukkende regimes, voorvechter van het vrije woord en bepleiter van het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Wat hem niet door iedereen in dank wordt afgenomen.

Boekhandel Burger is aanwezig en in de pauze zal Celal uw aankoop signeren.

Datum lezing: Vrijdag 18 mei 2018
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 10,00, voordeel met je Biebpas € 2,50
Kaartverkoop: www.cultuurhuysdekroon.nl